ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:04
 

Ομήρου: Υπαρξιακός ο αγώνας που θα δώσουν οι εκπαιδευτικοί

Δήλωσε πως η κυβερνητική επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου έχει πλέον αποκαλυφθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι υπαρξιακός, όχι ως προς την επαγγελματική τους ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και αποστολή μόνο, αλλά κυρίως ως προς την ακεραιότητα και τη συνέχεια της δημόσιας παιδείας στην Κύπρο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου εγκαλώντας την κυβέρνηση "για την πρόκληση της κρίσης".

Ο κ. Ομήρου προσθέτει ότι η κυβερνητική επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου έχει πλέον αποκαλυφθεί. Στην πραγματικότητα, ως επίσης εναντίον της Δημόσιας Παιδείας.

Προηγήθηκε, όπως γράφει, μια καλά μεθοδευμένη επιχείρηση ελεεινολογίας εις βάρος το εκπαιδευτικών. "Κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της, αποδόθηκαν σε αφοριστικές λεκτικές επιθέσεις περί φυγοπονίας, ραθυμίας και φθοροποιού συνδικαλισμού".

Ακολούθησε, συνέχισε, ως επικοινωνιακό επικάλυμμα, ο διαβόητος «εξορθολογισμός», με τη συμπολίτευση να κυριαρχεί για την ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής παιδείας. "Ο διάφανος στόχος σαφής. Η συνολική απόρριψη του εκπαιδευτικού κόσμου, η παράδοσή του ως βορά στον αγοραίο και αδηφάγο λαϊκισμό και κατ’ επέκταση στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας. Η αποτυχούσα τελευταία κυβερνητική μεθόδευση, με δέλεαρ χορηγίες και χρηματικά επιδόματα, υπήρξε εξόχως αποκαλυπτική της προσπάθειας να εκτεθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος στον ευτελισμό και διασυρμό".

Η κυβέρνηση εγκαλείται για την πρόκληση της κρίσης, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας ότι επέλεξε το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» αντί της δημοκρατίας και του διαλόγου.

"Τετελεσμένες και ανέκκλητες αποφάσεις και προσφορά διαλόγου «a posteriori». Η συνέχεια θα δείξει, αν το αξιοθαύμαστο μέχρι στιγμής αρραγές μέτωπο των εκπαιδευτικών οργανώσεων, πέραν των κομματικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, θα παραμείνει αλώβητο και αξιόμαχο μέχρι τέλους".

Στην πραγματικότητα, καταλήγει στη δήλωσή του, ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι υπαρξιακός, όχι ως προς την επαγγελματική τους ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και αποστολή μόνο, αλλά κυρίως ως προς την ακεραιότητα και τη συνέχεια της δημόσιας παιδείας στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Πάντοτε υπολόγιζα ότι ο άνθρωπος εν λλίος!

knak

Ότι να ναι. Δυστύχημα να μιλάνε πολιτικά και δημόσια τέτοιοι ανίδεοι.

Γρίστος

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
Συγχαρητήρια κ. Ομήρου! Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας, ο εκπαιδευτικός εκφράζει το κύρος και την αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας. Και για να εκτελεί τα καθήκοντα του ευπρεπώς, το πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να διακατέχει τον εκπαιδευτικό είναι ο ενθουσιασμός. Όταν, όμως, ο εκπαιδευτικός θεωρείται σαν ένας απλός κυβερνητικός υπάλληλος – και λοιδορείται από τους πολιτικούς και τους ιερείς – τότε ο ενθουσιασμός σβήνει και, φυσιολογικά, η παιδεία νοσεί… Ευχαριστώ. Α. Κ.

Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση