ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος: Καμία αισιοδοξία από την επίσκεψη Ερντογάν

Η Τουρκία δεν έχει κανένα κίνητρο για να λύσει το Κυπριακό, δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, γιατί δεν φαίνεται η Τουρκία να είναι διατεθειμένη να αλλάξει ή να μετακινηθεί από τις πάγιες και αδιάλλακτες θέσεις της, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για νέα στρατηγική στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στην Γ' Βιομηχανική περιοχή Ύψωνα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η Τουρκία δεν έχει κανέναν κίνητρο για να λύσει το Κυπριακό, ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί πως δεν είναι πρόβλημα για την Τουρκία, και "γι αυτόν τον λόγο αποτυγχάνουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού"..

"Η δική μας πρόταση είναι μια νέα στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία, και την επίλυση του Κυπριακού, η οποία στρατηγική έχει ως στόχο την πίεση της Τουρκίας, με την πρόκληση πολιτικού, οικονομικού και διπλωματικού κόστους, έτσι ώστε να εξαναγκαστεί και να πειστεί να αλλάξει τις απαράδεκτες θέσεις της", συμπλήρωσε.

Διεμήνυσε, επίσης, πως "δεν μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό με μια συνθηκολόγηση" και πως "η μόνη επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι η διεκδίκηση μέσω μιας νέας στρατηγικής".

Σε σχέση με την περιοδεία του στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα, "γιατί είναι σε τέτοιες βιοτεχνικές και βιομηχανικές περιοχές που οι επιχειρήσεις της Κύπρου αλλά και οι Κύπριοι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά μια μάχη επιβίωσης".

Οι δικές μας προτάσεις, συνέχισε, "έχουν στόχο τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, με απώτερο στόχο την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, αλλά και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας".

Ανέφερε πως "σε αντίθεση με την αδιαφορία και την απραξία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και τις επικίνδυνες πολιτικές των Χριστόφια και Μαλά, εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις, που μπορούν να επαναφέρουν την κυπριακή οικονομία εκεί που ήταν το 2008, να πετύχει δηλαδή η Κύπρος να ξαναγίνει μια ανερχόμενη και δυναμική οικονομία στην ΕΕ".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση