ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:32
 

Περιφερειακά ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ στο Κουβέιτ

Μπαίνει σε εφαρμογή τη Συμφωνία Τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμπνοια απόψεων υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και της σημασίας της ειρηνικής επίλυσης διαφορών διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επίσημων διαβουλεύσεων που είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Κουβέιτ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al Khalιd Al Hamad Al Sabah.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων διαβουλεύσεων με τον Σεΐχη, έγινε εκτενής συζήτηση επί περιφερειακών ζητημάτων και διαπιστώθηκε η σύμπνοια απόψεων υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και της σημασίας της ειρηνικής επίλυσης διαφορών.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης έκανε ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του Κουβέιτ για αποκλιμάκωση της έντασης με το Κατάρ, και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον ΣεΊχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της παρουσίας του Κουβέιτ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος από την 1ην Ιανουαρίου 2018.

Επί των διμερών σχέσεων, έγινε ανασκόπηση του πλέγματος των διμερών συμφωνιών που έχουν στόχο τη διευκόλυνση και προώθηση των σχέσεων και επαφών μεταξύ των δύο χωρών, κι έγινε ειδική αναφορά στη σημασία λειτουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης. Επίσης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και πρωτόκολλο που θέτει σε εφαρμογή τη Συμφωνία Τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε επίσης δεκτός από τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al Ahmed Al Sabah. Ο Εμίρης εξήρε τις ιστορικές σχέσεις των δύο κρατών, κάνοντας ειδική μνεία στη στήριξη που παρείχε η Κύπρος προς το Κουβέιτ κατά την ιρακινή εισβολή και στην ετοιμότητα του Κουβέιτ να επενδύσει σε έργα στρατηγικής σημασίας στην Κύπρο.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε δεξίωση για τον εορτασμό της 57ης επετείου Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της 50ής επετείου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών του Κουβέιτ και άλλων υψηλών αξιωματούχων της χώρας και του Διπλωματικού Σώματος.

Ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει σήμερα στην Ιορδανία για επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X