ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:00
 

Περιφερειακά ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ στο Κουβέιτ

Μπαίνει σε εφαρμογή τη Συμφωνία Τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμπνοια απόψεων υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και της σημασίας της ειρηνικής επίλυσης διαφορών διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επίσημων διαβουλεύσεων που είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Κουβέιτ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al Khalιd Al Hamad Al Sabah.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων διαβουλεύσεων με τον Σεΐχη, έγινε εκτενής συζήτηση επί περιφερειακών ζητημάτων και διαπιστώθηκε η σύμπνοια απόψεων υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και της σημασίας της ειρηνικής επίλυσης διαφορών.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης έκανε ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του Κουβέιτ για αποκλιμάκωση της έντασης με το Κατάρ, και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον ΣεΊχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της παρουσίας του Κουβέιτ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος από την 1ην Ιανουαρίου 2018.

Επί των διμερών σχέσεων, έγινε ανασκόπηση του πλέγματος των διμερών συμφωνιών που έχουν στόχο τη διευκόλυνση και προώθηση των σχέσεων και επαφών μεταξύ των δύο χωρών, κι έγινε ειδική αναφορά στη σημασία λειτουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης. Επίσης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και πρωτόκολλο που θέτει σε εφαρμογή τη Συμφωνία Τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε επίσης δεκτός από τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al Ahmed Al Sabah. Ο Εμίρης εξήρε τις ιστορικές σχέσεις των δύο κρατών, κάνοντας ειδική μνεία στη στήριξη που παρείχε η Κύπρος προς το Κουβέιτ κατά την ιρακινή εισβολή και στην ετοιμότητα του Κουβέιτ να επενδύσει σε έργα στρατηγικής σημασίας στην Κύπρο.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε δεξίωση για τον εορτασμό της 57ης επετείου Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της 50ής επετείου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών του Κουβέιτ και άλλων υψηλών αξιωματούχων της χώρας και του Διπλωματικού Σώματος.

Ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει σήμερα στην Ιορδανία για επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X