ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Politics Blog Οι αστραπές του Πρίγκιπα και μια υπόγεια μάχη στο ΑΚΕΛ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Βροντές ακούστηκαν χθες στην πριγκιπική αυλή! Ο πρίγκιπας, σύμφωνα με όσα ακούω, άστραψε και βρόντηξε κατά του βουλευτή του κόμματός του Χρίστου Ορφανίδη που έγινε “αρνητικός ήρωας της ημέρας στα κοινωνικά δίκτυα”, όπως τον χαρακτήρισε υψηλό στέλεχος του ΔΗΚΟ.

Ως γνωστόν ο βουλευτής επέκρινε δημόσια τον αντισφαιριστή Μάρκο Παγδατή γιατί… “πρόδωσε” την πατρίδα του αρνούμενος να παίξει σε αγώνα της εθνικής Κύπρου με την εθνική Τουρκίας.
Με το που έγινε γνωστή η επιστολή Ορφανίδη, το Facebook και το Twitter πήραν φωτιά και τα σχόλια για το θέμα “ξεπέρασαν σε αριθμό και ένταση ακόμα κι αυτά του Εύρου”, όπως είπε άλλο στέλεχος του ΔΗΚΟ που γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα και ποια θέματα συζητιούνται…

Πάντως η πηγή μου στην πριγκιπική αυλή μου αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας ενοχλήθηκε τα μάλα από τη νέα αρνητική δημοσιότητα που πήρε το κόμμα του. Μάλιστα σε κάποια στιγμή αναφώνησε “μια ο Ορφανίδης, μια ο Μαυρίδης θα το κλείσουμε στο τέλος”, σύμφωνα τουλάχιστον με την πηγή μου. Η επόμενη κίνηση του πρίγκιπα, όπως μου ειπώθηκε, ήταν να επικοινωνήσει με τον βουλευτή και να του επιστήσει την προσοχή στα “όσα λέει και γράφει δημόσια σε μια κρίσιμη για το κόμμα περίοδο” και αμέσως μετά προχώρησε στο κανονικό άδειασμα Ορφανίδη μέσω Twitter.

Όπως έγραψε: “Η αξία του Μάρκου Παγδατή & η προσφορά του στην Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητες. Το ίδιο & η αγάπη όλων για τον πετυχημένο Κύπριο αντισφαιριστή”. Όπως είπε χθες πολιτικός συντάκτης θα μπορούσε απλά να γράψει: “Άστε τον Ορφανίδη στον κόσμο του”...

Από τη Λάρνακα ακούω ότι ο Χρίστος Ορφανίδης είναι με κατεβασμένα τα μούτρα από την απροσδόκητης έκτασης κριτική που δέχεται “και ιδιαίτερα μέσα από το κόμμα του και ιδιαίτερα από την ηγεσία”.

Κορυφώνεται η αγωνία για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αφού σήμερα στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου. Χθες νομικοί στη Λευκωσία και τη Λεμεσό συζητούσαν τις πιθανότητες από θετική ή αρνητική απόφαση του Κακουργιοδικείου. Απ’ όσα ακούω από τον Λόφο της Εξουσίας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση δείχνει και ο Νίκαρος, ο οποίος ως γνωστόν υπερασπίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου που ο ίδιος είχε διορίσει Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Μεγαλώνει η αμφισβήτηση του Χάσικου τόσο από συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο κι από στελέχη του ΔΗΣΥ που σύμφωνα με πηγή μου στο κόμμα “τον βλέπουν πια με αυξημένη καχυποψία, περισσότερη απ’ όση είχαν πριν την έλευση του ΑΛΦΑ”.

Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου που γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και… συμφωνίες, ο Χάσικος φαίνεται να έχει χάσει και την εμπιστοσύνη “μεγάλης πολιτικής πλάτης” η οποία τον χαρακτηρίζει πια “ως πλεονέκτη που τα θέλει όλα”.

Σύμφωνα με την πηγή μου, ο ίδιος ο Χάσικος έχει αντιληφθεί το γενικό κλίμα αμφισβήτησης εις βάρος του γι’ αυτό και έχει αρχίσει εκστρατεία για αναστροφή των εντυπώσεων. Πρώτο του βήμα είναι η ενίσχυση της σελίδας του στο Facebook και στο Twitter με καθημερινή ενημέρωση. Μάλιστα για την προσωπική του σελίδα στο Facebook έχει αρχίσει και διαφήμιση εντός του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου. Αν μπορούσε να εξαφάνιζε και τα αρνητικά σχόλια και ερωτήσεις από τους αναγνώστες του...

Απορημένη ήταν προχθές η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα. Όπως μου είπε, αδυνατεί να κατανοήσει πώς σκέφτεται και πράττει η ηγεσία του κόμματος.

“Απ’ όσα ακούω από μια μερίδα στελεχών βρίσκονται πολύ κοντά σε προφορική συμφωνία με τον Λιλλήκα. Από άλλη μερίδα ακούω ότι ο Λιλλήκας παραμένει ανεπιθύμητος όπως τότε που στην ηγεσία ήταν ο Χριστόφιας” μου είπε συμπληρώνοντας: “Δεν ξέρω αν σκέφτονται σοβαρά τις εκλογές και κατά πόσον θέλουν να εργαστούν με στόχο να κερδίσουν. Όπως είπε και ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη “παραμένουμε στην ψυχολογία της ήττας και αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό”.

Εκτός από τις φιλοσοφικές της αναζητήσεις για τις προεκλογικές συμμαχίες του ΑΚΕΛ, η κυρία Γιαννούλλα μου αποκάλυψε και κάτι πιο πιπεράτο: Ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλος χαρτοπόλεμος μεταξύ δύο στελεχών. “Λες και ανταγωνίζονται αυτοί οι δύο ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος για τις προεδρικές. Δεν έχουν αμάντα που λαλούν μες το κόμμα του λαού, εταράξαν τους ούλλους με τον ανταγωνισμό τους ποιος να τα πει πρώτος με ανακοινώσεις”!

ΚΟΥΪΖ: Ποιο κόμμα ανησυχεί πολύ για ενδεχόμενες έρευνες και κυρίως συλλήψεις για τα σκάνδαλα που φημολογούνται για στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας;

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X