ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:34
 

Πολιτική σύμπλευση για ενεργειακούς σχεδιασμούς

Νεοφύτου-Παπαδόπουλος υποστηρίζουν πως πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία

Newsroom K

Την άποψη ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας πρέπει να συνεχιστούν, με παράλληλη καταδίκη της συμπεριφοράς της Τουρκίας στα αρμόδια διεθνή όργανα, διατύπωσαν τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Ο μεν πρώτος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ,  ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση θεμάτων που άπτονται του τομέα της ενέργειας, εκτός του πλαισίου του διαλόγου για μιά συνολική λύση του Κυπριακού εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ήδη μεταδόσει η "Κ", πολιτικές πηγές κρίνουν ότι σκοπός και των όσων ακούγονται από τα κατεχόμενα είναι να υπάρξει συζήτηση για τα ενεργειακά με το κυπριακό, κάτι που απορρίπτει η Λευκωσία. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε επιπρόσθετα ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο διάλογο που έχει προηγηθεί για το θέμα του φυσικού αερίου, υποδεικνύοντας πως υπήρξε συμφωνία ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση. Υπήρξε, είπε, συμφωνημένη φόρμουλα και για την κατανομή των εσόδων, σε περίπτωση λύσης.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας και εκείνος στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, δήλωσε ότι πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επισήμανε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η επιδίωξη της Αγκυρας για διασύνδεση των συνομιλιών για το Κυπριακό με το πάγωμα των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβημάτων συνέχεια 

Στην αίθουσα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μέρες μια από τις πτυχές αντίδρασης της κυπριακής Δημοκρατίας στα όσα πράττει στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία. 

Σύμφωνα και με πληροφορίες, έγινε νέο διάβημα προς το Σώμα από τον πρέσβη κ. Κορνηλίου, ενώ δεν εκλείπουν και συζητήσεις για την ενδεχόμενη συνέχεια των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. 

Ως προς την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, αυτή συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, ενώ από την επιχειρηματολογία της Κύπρου δεν έλειψαν και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ, με τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς να συνιστά παραβίαση και προς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται. 

Και πολιτικά κόμματα στην Κύπρο πάντως, με ανακοινώσεις τους καλούν την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προασπίσει τα συμφέροντα της Δημοκρατίας στην ΑΟΖ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση