ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τέσσερις προτάσεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δηλώσεις στο Προεδρικό

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου, αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων, καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών, είπε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την αρνητική στάση επί των όσων από κοινού είχαν υιοθετηθεί κατά τη Σύσκεψη με τις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών στις 23 Αυγούστου 2018, με αίσθημα ευθύνης έναντι του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Παιδείας, των εκπαιδευτικών και των δεκάδων χιλιάδων μαθητών, επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών τα ακόλουθα:

1. Όπως και κατά την 27η Ιουλίου είχε προτείνει εντατικό διάλογο που δεν θα περιορίζετο εις τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, αλλά θα εκτείνετο και σε σειρά δράσεων ευρύτερης ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας, επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση πως όσον αφορά το διάλογο για τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου τα πάντα θα πρέπει να τεθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, μη εξαιρουμένων των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018.

2. Ήταν μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ύστερα από τη διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που από κοινού διαμορφώθηκε η πρόταση της 23ης Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων, καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών.

Παρά ταύτα, και λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες προτάσεις που υποβλήθησαν, θα ήταν έτοιμος να επαναφέρει την πρότασή όπως αυτή, ύστερα από το διάλογο συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, με τη διευκρίνιση πως εάν μέσα από τον προτεινόμενο εντατικό διάλογο και τις αποφάσεις για το συνολικό εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν στοιχεία που διαφοροποιούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, τότε η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για αποκατάσταση των όσων θα έχουν επηρεαστεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

3. Περαιτέρω και προς άρση των όποιων παρερμηνειών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείται την παραπομπή και συζήτηση σε τακτό χρονικό διάστημα των όσων άπτονται εργασιακών διαφορών στη ΜΕΠΕΥ, ενώ όσα αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική του Κράτους θα τύχουν διαπραγμάτευσης εντός του ιδίου τακτού χρονικού διαστήματος με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευελπιστεί πως η σημερινή πρόταση που υποβάλλεται, δίδει την ευχέρεια ενός δημιουργικού διαλόγου επί του συνόλου των ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία, με χρονοδιάγραμμα κατάληξης εντός τριμήνου, επ’ ωφελεία της Παιδείας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της κοινωνίας ευρύτερα.

Την ίδια ώρα, θέλει να στείλει ένα μήνυμα που ευελπιστεί να ταυτίζεται με όσους εμπλέκονται στην Παιδεία του τόπου: Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε τέτοιες τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτύχουμε το εκπαιδευτικό σύστημα που η νέα γενιά δικαιούται αλλά και η κοινωνία των πολιτών προσδοκεί».

Ερωτηθείς αν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν λάβει αυτό το μήνυμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι μια δημόσια ανακοίνωση και διαμηνύει την πρόταση του Προέδρου».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη κριθεί ως μη ικανοποιητική από τις οργανώσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι γνωρίζουν τι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου, τι έχει συζητηθεί και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου. Η πρόταση του Προέδρου είναι καθαρή».

Χαιρετίζει ο Αβέρωφ

Με γραπτή του δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρετίζει την πρωτοβουλία τους Προέδρου της Δημοκρατίας «σε μια ακόμη προσπάθεια για ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Αποδεικνύει, όπως σημειώνει «τη θέληση του ιδίου και της Κυβέρνησης για να οδηγηθούμε σε λύση του προβλήματος».

«Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δείξουν καλή θέληση και να αποδεχτούν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X