ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:26
 

Προδρόμου: Δεν βοηθά η τυφλή υποστήριξη των θέσεων Ακιντζί από ΑΚΕΛ

Προκαλεί προβληματισμό και έντονη απορία η απογευματινή τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αναφέρει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τυφλή υποστήριξη των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη και των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς από το ΑΚΕΛ, σίγουρα δεν βοηθά τον στόχο της επανέναρξης ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «προκαλεί προβληματισμό και έντονη απορία η απογευματινή τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, με την οποία επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλογίζοντας του ‘παλινδρομήσεις’ ή ‘υπεκφυγές’, και επικρίνοντάς τον ότι ‘αποφεύγει να τοποθετηθεί με σαφήνεια’ ή ότι ‘επιλεκτικά ζητά από τον κ. Ακιντζί διευκρινίσεις’ και ‘παραγνωρίζει ότι ο κ.Ακιντζί δήλωσε συνολικά αποδοχή του Πλαισίου, συνεπώς και των προνοιών που καταργούν τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και αναφέρονται σε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων’», σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ωστόσο, προσθέτει, «ήδη ο κ. Ακιντζί είχε διευκρινίσει ότι η αναφορά του στο Πλαίσιο Γκουτέρες δεν αφορά ούτε τις εγγυήσεις ούτε τα κατοχικά στρατεύματα».

Ο κ. Προδρόμου συνεχίζει σημειώνοντας ότι «εκείνο που μας θλίβει πραγματικά είναι ότι η τοποθέτηση αυτή του ΑΚΕΛ έγινε μετά από τη σημερινή διευκρινιστική δήλωση του κ.Ακιντζί με την οποία ζητά να υιοθετηθεί ως ‘στρατηγική συμφωνία’ ένα άτυπο κείμενο παραμέτρων που παρουσιάστηκε από τον τότε Ειδικό Σύμβουλο κ. Άϊντε στις 30 Ιουνίου 2017 και το οποίο αμφισβητήθηκε από όλες ανεξαίρετα τις πλευρές ως μη ανταποκρινόμενο στα όσα πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ στις 28 Ιουνίου».

Εξ ου, διευκρινίζει, «και η ανάγκη που προέκυψε ώστε ο Γενικός Γραμματέας να επανέλθει στις 4 Ιουλίου αποκαθιστώντας με σαφήνεια τις πρόνοιες των παραμέτρων επί των οποίων υπεβλήθησαν οι ελληνοκυπριακές προτάσεις, αλλά και διεξήχθη η όλη συζήτηση στο δείπνο της 6ης Ιουλίου».

«Το ΑΚΕΛ καλείται να εξηγήσει, επιτέλους, εάν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ.Ακιντζί, όπως ο ίδιος τους διατύπωσε μέσα από τη διευκρινιστική του δήλωση ή εάν υιοθετεί το κείμενο της 4ης Ιουλίου, που αποτελεί την ακριβή αποτύπωση των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το ΑΚΕΛ, προσθέτει, «θα πρέπει ακόμα να απαντήσει ξεκάθαρα αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ.Ακιντζί περί ‘στρατηγικής συμφωνίας’ που δεν θα διαλαμβάνει πρόνοιες για κατάργηση των εγγυήσεων και για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

«Παρά την από μέρους της Κυβέρνησης αποφυγή σχολιασμού των κατά καιρούς δηλώσεων του ΑΚΕΛ, μας θλίβει το γεγονός ότι τώρα πια είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι μια τέτοια τυφλή υποστήριξη των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη και των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς από το ΑΚΕΛ, σίγουρα δεν βοηθά το στόχο της επανέναρξης ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X