ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Προδρόμου: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Κύπρο

«Δεν είχαμε οποιαδήποτε ενημέρωση ή προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη επιχείρηση»

Newsroom K

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Κύπρο, από τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Σημείωσε δε ότι οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Κυβέρνησης και πως δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε δηλώσεις του για τη συντονισμένη αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση από δυτικές δυνάμεις εναντίον της Συρίας, στο περιθώριο του έκτακτου συνεδρίου της ΝΕΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε πως «εκτός από τη γενική ανησυχία που έχει όλος ο κόσμος, δικαιολογημένα, για το τι συμβαίνει στη Συρία και το δράμα που διεξάγεται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ιδιαίτερα για την Κύπρο» και σημείωσε πως η Κυβέρνηση, οι Αρχές και οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή στενά τις εξελίξεις.

«Δεν είχαμε οποιαδήποτε ενημέρωση ή προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τώρα όμως που έχει ολοκληρωθεί φαίνεται ότι ήταν πράγματι μια στοχευμένη επιχείρηση με συγκεκριμένους στόχους» είπε. Όπως ανέφερε, δεν φαίνεται να υπήρξε άμεση αντιπαράθεση με στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τόνισε ότι εκτίμηση αλλά και ευχή της κυπριακής κυβέρνησης είναι στη συνέχεια να υπάρξουν επαφές και διάλογος δια της διπλωματικής οδού για να λυθούν τα ζητήματα.

«Η κρίση στη Συρία πρέπει να βρει ένα τέλος, να σταθεροποιηθεί η χώρα, να μονιμοποιηθεί η εξάλειψη της απειλής του Ισλαμικού Κράτους» είπε ο κ. Προδρόμου και ανέφερε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ, συντάσσεται με τις θέσεις της ΕΕ ότι είναι απαράδεκτη η χρήση χημικών όπλων, αλλά ταυτόχρονα η δική μας επιλογή είναι να γίνουν κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο για την πλήρη εξάλειψη της κρίσης».

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε εκ νέου «δεν έχει ουσιαστικά χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου, με την εξαίρεση του τι πάντοτε συμβαίνει στις Βρετανικές Βάσεις, οι οποίες δεν είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Κυβέρνησης ούτε υπάρχει μόνιμη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Η παρουσία πολεμικών αεροσκαφών στις Βρετανικές Βάσεις είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις και πέρσι. Όμως η συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση δεν πέρασε από την Κύπρο. Πολύ συγκεκριμένα έγινε από τη νότια θάλασσα» σημείωσε.

Επικρατούν συνθήκες ασφαλείας και οι αρμόδιες Αρχές, η Πολιτική Αεροπορία έχει επαναλάβει ότι υπάρχει πλήρης ομαλότητα στον εναέριο χώρο στο FIR Λευκωσίας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο «η ασφάλεια των πτήσεων είναι απόλυτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ