ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

Προεδρικό προς ΔΗΚΟ: Έχει και ο προεκλογικός τα όριά του

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Κασουλίδη

Newsroom K

Τέλος φαίνεται να μην έχει η αντιπαράθεση μεταξύ Ενδιάμεσου και Προεδρικού. Αφορμή οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη κατανομή των υδρογονανθράκων σε συνέντευξή του στο MEGAONE οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως νέα υποχώρηση από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη από τον Ενδιάμεσο. Τις δηλώσεις έσπευσε να διευκρινήσει ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών, ακολούθησε διαδικτυακός πόλεμος και συνεχίζει μέχρι και τώρα, με πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Προεδρικού, με το τελευταίο να καταγγέλλει τον Νικόλα Παπαδόπουλο για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Τις δηλώσεις Ιωάννη Κασουλίδη αξιοποίησε και σήμερα ο Ενδιάμεσος με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να εκφράζει δυσκολία στο να παρακολουθήσει τη λογική της κυβέρνησης επί του ζητήματος.

Νικόλας: Περίεργες αντιλήψεις κυβερνώντων

«Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τη λογική της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αναφορικά με την παραχώρησης στους τουρκοκύπριους των πέντε έκτων του 6% του προϋπολογισμού στην «συνιστώσα πολιτεία» μετά τη λύση. Γιατί θεωρεί λογικό ο κ. Αναστασιάδης, το ότι μετά που οι πρόσφυγες θα χάσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, οι ε/κ θα πρέπει να δίνουν 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλύψουν τα ελλείμματα του σημερινού ψευδοκράτους. 250 εκατομμύρια ευρώ είναι ο σημερινός μισός προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας. Κάποιοι πραγματικά έχουν περίεργες αντιλήψεις για το τι συνιστά δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Προεδρικό: Υποβιβάζει τον πολιτικό πολιτισμό ο Νικόλας

Άμεση ήταν η απάντηση του προεδρικού, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να κάνει λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από την «παρερμηνεία δηλώσεων» και υπογράμμισε πως η παραπληροφόρηση έχει καταντήσει καθημερινή πρακτική για το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Είναι λυπηρό και συνάμα επικίνδυνο για τον τόπο όταν ένα κόμμα και ο Πρόεδρός του στην προσπάθεια να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέρχεται μεθόδους που υποβιβάζουν τον πολιτικό μας πολιτισμό. Η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων έχει καταντήσει καθημερινή πρακτική για το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου» ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Εκείνο που πολύ καλά γνωρίζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ, τόσο από την εποχή της Προεδρίας του κ. Δημήτρη Χριστόφια όσο και από τις ενημερώσεις που έτυχε στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και κατ’ ιδίαν από τον διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς επίσης και από τα έγγραφα που ήταν στη διάθεση τους για να μελετήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι τα εξής:

Το 6% των συνολικών εσόδων της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αφού θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα έξοδα, θα κατατίθεται σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης και θα χρησιμοποιείται κατά τα 5/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία και κατά το 1/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο 13 ετών ή μέχρι το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων ανέβει στο 85% του βιοτικού επιπέδου των Ελληνοκυπρίων.

Άρα, είναι αντιληπτό ότι γίνεται λόγος για ένα εξαιρετικά πολλαπλάσια μικρότερο ποσό από τα 250 εκ. που ισχυρίζεται το ΔΗΚΟ» ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος καλώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο να αντιληφθεί πως ο δρόμος μέχρι και τις προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να είναι χωρίς όρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X