ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ - Γερμανός Πρόεδρος: Συζήτησαν Κυπριακό, ευρωεκλογές, διμερή συνεργασία

Η κα Αννίτα Δημητρίου χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ ιστορική, ως η πρώτη Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Ζητήματα διμερών σχέσεων Κύπρου-Γερμανίας, η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και η σημασία συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωεκλογές ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζήτησε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά την επίσκεψή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο.

"Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μοιράζονται μία μακρά ιστορία φιλίας και είναι στενοί εταίροι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα Κοινοβούλιά μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση αυτής της συνεργασίας και στο να συνδέουν τους λαούς των χωρών μας. Προσβλέπω να δω τους Κύπριους και Γερμανούς βουλευτές να συνεχίζουν αυτό το σημαντικό έργο", έγραψε ο Γερμανός Πρόεδρος, υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών της Βουλής.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ "ιστορική", ως η πρώτη Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο.

"Θέσαμε επί τάπητος διμερή ζητήματα Κύπρου-Γερμανίας, καθώς και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αναδείξαμε την εξαιρετική συνεργασία και τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Bundestag", ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Δημητρίου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δύο τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Αναφορικά με το Κυπριακό, η κ. Δημητρίου ανέφερε στην ανάρτησή της ότι "σημειώσαμε τη θετική εξέλιξη του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και την επιτακτική ανάγκη επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και της επανέναρξης του διαλόγου, στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμφωνώντας ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν δύναται να συνεχιστεί".

Τέλος, ανέφερε ότι επισήμαναν την ανάγκη οι δύο χώρες να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και ευρύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση