ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Σταθεροποιητική δύναμη στην επίλυση του Κυπριακού η Ινδία

Η Λευκωσία θα στηρίξει την Ινδία στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση για υπογραφή συνολικής εμπορικής συμφωνίας

Newsroom K

Η Ινδία μπορεί να συμβάλει, ως σταθεροποιητική δύναμη, και στην επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη στους "Εconomic Τimes", τη μεγαλύτερη επιχειρηματική εφημερίδα της Ινδίας. Ανέφερε δε ότι η χώρα, με δεδομένο και το ρόλο της στη Νότιο Ασία, θα μπορούσε να συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις.

Είπε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, να έχει προσωπική εμπλοκή και ρόλο στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Νέο Δελχί βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Κύπρου και εξέφραζε θέσεις αρχών για λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της η Λευκωσία θα στηρίξει την Ινδία στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση για υπογραφή συνολικής εμπορικής συμφωνίας.
Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο στην Ινδία, ανέφερε ότι  την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ινδία είναι σημαντικότατη και αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει τρεις στόχους:

Πρώτον, την επιβεβαίωση των ισχυρών και υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που, ανάμεσα σε άλλα, μεταφράζεται και στη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε διάφορα διεθνή φόρα.

Δεύτερον, η ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών μας σχέσεων σε τομείς όπως των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, του τουρισμού. Είναι για αυτό το λόγο εξάλλου που η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά από τη Μουμπάη που είναι το χρηματο-οικονομικό κέντρο της Ινδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνουν και τα δύο επιχειρηματικά φόρουμ στα οποία «προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό Κυπρίων επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νέο Δελχί και της συνάντησης του με τον Ινδό Πρωθυπουργό θα υπογραφεί αριθμός διμερών Συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Ινδίας. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X