ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις δεν θα πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε

«Ελπίζω ότι η Τουρκία θα συμβάλει έτσι ώστε να επανέλθει ο Τ/κ ηγέτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την επανέναρξη του διαλόγου ελπίζω ότι θα υπάρξει συνείδηση από όλους ότι χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις, χωρίς οι προτάσεις αυτές να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων –και αυτό το έχει αποδείξει η δική μας πλευρά- δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που διακαώς επιθυμούμε, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

“Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα συμβάλει έτσι ώστε να βοηθηθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις που δεν θα εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων, αλλά του κυπριακού λαού, Ε/κ και των Τ/κ, πως δεν θα προβάλουν θέσεις που θα δημιουργούν δυσλειτουργία στο κράτος, αλλά ταυτόχρονα θα απαλάσσουν και από την κατοχή ή τις όποιες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία δεν δείχνει σημεία καλής θέλησης, είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κυρίαρχη χώρα και δεν εξαρτάται από τις δηλώσεις του οποιουδήποτε, ιδιαίτερα, συνέχισε, δεν θα δεχτεί τους όποιους εκβιασμούς προκειμένου να ενασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είπε ο ΠτΔ, “πολιτευτήκαμε, επιτυγχάνοντας να έχουμε υπό αδειοδότηση ή να παραχωρήσουμε τις αδειοδοτήσεις σε εταιρείες σημαντικότατες ανά το παγκόσμιο”, έτσι ώστε, σημείωσε, “να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θεωρητικολογούμε, αλλά εννοούμε αυτό που ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει: Μια κυρίαρχη χώρα να ασκεί τα δικαιώματα της, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του συνόλου του λαού”.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τα χθεσινά γεγονότα στην Βουλή. Είναι, είπε, αδιανόητο, να υπάρχουν στη σημερινή εποχή, το 2017, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, φαινόμενα που να διαχωρίζονται είτε πολιτικές δυνάμεις είτε ο λαός σε μειοδότες ή πατριώτες.

Ο Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τα χθεσινά γεγονότα στην Βουλή

Πρέπει, σημείωσε, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτή την ώρα αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα του συνόλου, προσθέτοντας πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες εξελίξεις και δεν είναι μέσα από τη διχόνοια που θα το πετύχουμε.

Ας διδαχθούμε επιτέλους αφού θέλουμε να τιμήσουμε πραγματικά το ενωτικό δημοψήφισμα – είπε- “από την ιστορία και τα αποτελέσματα οποτεδήποτε η διχόνοια ήταν εκείνη που επικρατούσε στα μυαλά των πολιτευομένων”.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις στην Πάφο όπου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του ιατρού Γιώργου Παπαδόπουλο, πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου, που απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση