ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:17
 

Σε ανοικτό πόλεμο Νικόλας-Λιλλήκας και στη μέση ο Πρόεδρος

Ήθελε δημοσιότητα λέει ο Νικόλας - Πολιτικός με δεκανίκια λέει εμμέσως ο Λιλλήκας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Δε λέει να κοπάσει όπως όλα δείχνουν ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να κράτησε μέχρι τώρα χαμηλούς τόνους μπροστά στις ευθείες βολές του Γιώργου Λιλλήκα, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης θέλησε να δώσει ένα τέλος στις σκιές που αφήνει ο Γιώργος Λιλλήκας. Ήθελε δημοσιότητα επεσήμανε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητάς του έχουν τελειώσει.

Ο Γιώργος Λιλλήκας σήκωσε το γάντι κατηγορώντας τον εν πολλοίς πως βρίσκεται στην πολιτική με δεκανίκια άλλων. Στην κόντρα περί εξαγοράς, μπήκε και ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη. Το που θα φτάσει ο πόλεμος Γιώργου Λιλλήκα και Νικόλα Παπαδόπουλου είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Το σίγουρο είναι πως με τα όσα διαμείβονται διαφαίνεται πως οι γέφυρες μεταξύ των δύο, έχουν ήδη καεί για τον β’ γύρο.

Ήθελε σημασία

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Λιλλήκα στην «Κ» περί προσπάθειας εξαγοράς του για να αποσύρει την υποψηφιότητά του και τα όσα ακολούθησαν φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων από όλα ανεξαιρέτως τα επιτελεία. Από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου ξεκαθάρισαν πως δεν τους αγγίζει ούτε τους αφορά η εν λόγω καταγγελία, κρατώντας ωστόσο τα προσχήματα. Οι προεκτάσεις που έλαβε, ανοίγοντας ακόμα και ζήτημα νομικών μέτρων, με τον Γιώργο Λιλλήκα να ξεκαθαρίζει πως το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό, ανάγκασαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δώσει πιο αιχμηρή απάντηση. 

«Απορρίπτω, διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες εάν αφορούν εμένα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο κ. Λιλλήκας και δεν καταλαβαίνω εγώ τι άλλο πρέπει να πω», ήταν η απάντηση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σημείωσε δε πως «τα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιδίωξε να πάρει ο κ. Λιλλήκας νομίζω έχουν τελειώσει. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες. Δεν ισχύουν αυτά που λέει σε ό,τι αφορά εμάς».

Πολιτικός με δεκανίκια

Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν άφησε αναπάντητα «τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας» εξαπολύοντας δριμεία επίθεση και χαρακτηρίζοντας εν πολλοίς τον Νικόλα Παπαδόπουλο πολιτικό με δεκανίκια. «Ο κύριος Νικόλας Παπαδόπουλος θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σοβαρός και να δείχνει λίγο περισσότερο σεβασμό , όχι απέναντι μου, αλλά απέναντι σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους πολίτες. Είναι προσβολή και αποδεικνύει έναν χαρακτήρα αλαζονικό , και έναν χαρακτήρα ο οποίος έχει παντελή έλλειψη της έννοιας του σεβασμού και του αλληλοσεβασμού» ανέφερε χαρακτηριστικα. Δεν παρέλειψε να κάνει δηκτική αναφορά στην οικονομική ευρωστία του Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και την καταγωγή του.

«Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Δημοσιότητα είχα και έχω πολύ περισσότερη από όση θα ήθελα να έχω στη ζωή μου. Άλλοι είναι που χρησιμοποιούν εκατομμύρια, σε μια εποχή που υπάρχουν οικογένειες που πεινούν, για να αποκτήσουν δημοσιότητα και να αποκτήσουν παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Η δική μου παρουσία έγινε μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη δική μου, και δε στηρίχτηκα ποτέ σε άλλα δεκανίκια για να έχω παρουσία στην πολιτική ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ο Πρόεδρος στην κόντρα

Από την κόντρα των δύο, δεν έμεινε εκτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κληθείς από το κρατικό κανάλι να σχολιάσει τα περί εξαγοράς, το χαρακτήρισε ως απαράδεκτη ενέργεια. «Δεν είναι όμως μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας έχω ακούσει και τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ που τον πλησίασαν κάποιοι για να αποσύρει την υποψηφιότητά του» ανέφερε βάζοντας λάδι στη φωτιά.

Κόπηκαν οι γέφυρες

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο με τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες, υπάρχει η όποια πιθανότητα σύμπλευσης των δύο στον β’ γύρο. Όπως αναφέρουν στελέχη κοντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο, ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για δύο λόγους. Αφενός γιατί η όποια κόντρα όπως εκτιμούν θα έδινε πόντους στον Γιώργο Λιλλήκα. Αφετέρου γιατί πολλά είναι τα στελέχη και ο κόσμος που στηρίζει Νικόλα Παπαδόπουλο οι οποίοι στήριξαν το 2013 τον Γιώργο Λιλλήκα. Δεν παρέλειπαν άλλωστε το ενδεχόμενο σύμπλευσης στο ενδεχόμενο που ο Νικόλας Παπαδόπουλος οδηγείτο στον β’ γύρο.

Με το όλο ζήτημα να οδηγείται στα άκρα οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η όποια γέφυρα με τον Γιώργο Λιλλήκα έχει πλέον κοπεί. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μετά και την παρέμβαση του προέδρου αρκετά στελέχη του Ενδιάμεσου να το αναφέρουν δηκτικά, συντηρώντας έτσι, την όποια φημολογία περί συνεννόησης Γιώργου Λιλλήκα και Νίκου Αναστασιάδη. Από την πλευρά πάντως του Γιώργου Λιλλήκα αν και θεωρούν πως η εν λόγω τακτική είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη εκτιμούν πως η κίνηση ωφέλησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών καθώς τον διαφοροποίησε μια και καλή από τον ΔΗΚΟϊκό Πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση