ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ διεκδικεί την πέμπτη και όχι την έκτη έδρα

Διαφωνούν στο κυπριακό συμφωνούν στα κοινωνικά θέματα Νικόλας-Σιζόπουλος

Newsroom K

Την πεποίθηση ότι η ΕΔΕΚ θα κερδίσει την πέμπτη και όχι την έκτη έδρα στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών Μαρίνος Σιζόπουλος μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. Και οι δύο εξέφρασαν ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τη διαφωνία που έχουν στο κυπριακό αναφορικά με την ονοματολογία. Υπογράμμισαν μάλιστα την ανάγκη συντονισμού σε κοινωνικά ζητήματα.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου να εγκαινιάσει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ανταλλάσοντας απόψεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Με το πέρας της συνάντησης και οι δύο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις επαναδιατυπώνοντας τη σύμφωνη πορεία μέσω των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου που περιλαμβάνουν τις βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού και τις βασικές επιδιώξεις του κυπριακού ελληνισμού.
Μιλώντας για τη συνεργασία των δύο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «η ΕΔΕΚ είναι ένας από τους βασικότερους συνεργάτες μας, αν όχι ο πιο βασικός, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ειδικότερα στην εκπόνηση πολιτικών για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τομέας όπου η ΕΔΕΚ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία».

Ξεκαθάρισε πως στόχος του ΔΗΚΟ, είναι από τη νέα χρονιά να προσπαθήσει μέσα από αυτές τις συνεργασίες να προωθήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τέτοιες πολιτικές και προτάσεις που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση του λαού μας μετά από την οικονομική κρίση, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτή. Μιλώντας για τις ευρωεκλογές ξεκαθάρισαν πως τα δύο κόμματα δεν θα συνεργαστούν και πως θα κατέλθουν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει η εκπροσώπηση στον συνασπισμό Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι κρίνουν αυτή την παρουσία ως σημαντική και αποτελεσματική. «Μας επιτρέπει να πείθουμε την δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υιοθετήσει θέσεις που είναι πάρα πολύ ωφέλιμες για την επίλυση του Κυπριακού».

Παρεμβαίνοντας στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε: «Νικόλα για να μην έχεις απλά να εκφράζεις την ελπίδα, η ΕΔΕΚ με οποιοδήποτε σχήμα και αν κατέβει στις ευρωεκλογές έχει την αυτοπεποίθηση και τις δυνατότητες να κερδίσει την 5η έδρα, όχι την 6η, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Όπως εξήγησε ο κ. Σιζόπουλος δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού των δύο αλλά ότι «το ΔΗΚΟ διεκδικεί και παίρνει την 4η έδρα». Ερωτηθείς ποιος λαμβάνει την 6η έδρα, το ΕΛΑΜ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε ότι δεν είναι θέμα που τους αφορά αυτό. «Εμείς διεκδικούμε την 5η έδρα και αυτός είναι ο στόχο μας» κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X