ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Κακόβουλα ψέματα τα περί σχέσης ΑΚΕΛ-Ιβάν

Ούτε ξέρουμε τον Ιβάν ούτε είχαμε συναλλαγές μαζί του λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Τον Ιβάν Σαββίδη δεν τον ξέρουμε ούτε συναλλαγές είχαμε ή έχουμε μαζί του» ξεκαθάρισε στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μετά και από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα eshocknews που μέρος του αναδημοσιεύθηκε και από την παραπολιτική στήλη politicsblog της «Κ» περί σχέσεων Ιβάν Σαββίδη και ΑΚΕΛ. Ο κ. Στεφάνου επισημαίνει πως τα όσα καταγράφονται αποτελούν κακόβουλους ισχυρισμούς.

Ο Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε στην «Κ» τα σχετικά:

  1. Τον κ. Σαββίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ποτέ δεν τον συνάντησα, ούτε έκανα χειραψία μαζί του, ούτε τον υποδέχθηκα στο Προεδρικό, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η υπό αναφορά ιστοσελίδα, ούτε παραβρέθηκα στη συνάντηση που είχε ο κ. Σαββίδης με τον Πρόεδρο Χριστόφια το 2009.
  1. Παρότι δεν ήμουν στη συνάντηση μπορώ να υποθέσω το περιεχόμενο της από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σαββίδης, αλλά και από τις ιδιότητες που κατείχε. Συγκεκριμένα, τότε ο κ. Σαββίδης ήταν βουλευτής της Ρωσικής Δούμας και Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Εξ ου και οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Σαββίδης αφορούσαν τον απόδημο Ελληνισμό και τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας.
  1. Το ότι ο κ. Σαββίδης έτυχε «θερμής υποδοχής όχι μόνο μιας αλλά μερικές φορές στο Προεδρικό» επί Χριστόφια, αυτό προφανώς αποτελεί προσπάθεια του e-SHOCKnews, να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους ανυποψίαστους αναγνώστες.
  1. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα – γνωστή για τη μεγάλη «αγάπη» που τρέφει για το ΑΚΕΛ – προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι το Κόμμα έχει σχέσεις με τον Σαββίδη και όχι μόνο δεν το ομολογεί, αλλά λέγοντας ψέματα προσπαθεί να ρίξει σκιές σε άλλους. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ. Το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία σχέση και καμία συναλλαγή με τον κ. Σαββίδη.
  1. Ως ΑΚΕΛ με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής – την οποία δημοσιοποιήσαμε – ρωτούσαμε ποιου προσκεκλημένος ήταν ο κ. Σαββίδης στην τελετή εγκατάστασης του Προέδρου. Όπως δημόσια δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Προδρόμου, ο κ. Σαββίδης βρέθηκε στην τελετή προσκεκλημένος του Προεδρικού, κατόπιν παράκλησης του ιδίου, αφού βρισκόταν στην Κύπρο για ιδιωτικές υποθέσεις.

«Αυτά προς καταγραφή των πραγματικών γεγονότων. Τα συμπεράσματα τα αφήνω στους αναγνώστες σας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως αυτό επιβεβαιώνεται και με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ στις 15 Δεκεμβρίου το 2009. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ ο Δημήτρης Χριστόφιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό το 2009 τον Ιβάν Σαββίδη ως βουλευτή της Κρατικής Δούμας. «Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαββίδης ανέφερε, μέσω διερμηνέα, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποτελεί ένα πολύ καλό φίλο της Ρωσίας με τον οποίον συνομίλησαν στη ρωσική γλώσσα. Πρόσθεσε ότι τη συνάντηση απασχόλησε το Κυπριακό, θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Ρωσία. «Εμείς οι ομογενείς Ελληνες της Ρωσίας θα κάνουμε το παν για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας – Κύπρου και πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό του κυπριακού λαού», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

Από ότι φαίνεται η στήλη της Καθημερινής poticsblog, κατάντησε χαλκείο ψευδών ειδήσεων.

Leo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ