ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Στήνει μέτωπο στη βουλή ο Ενδιάμεσος

Κοινή δράση στο κοινοβούλιο μέσω συντονιστικού οργάνου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μπορεί το κοινό μέτωπο του Ενδιάμεσου να μην είχε το αποτέλεσμα που ανέμεναν οι δυνάμεις του Κέντρου στις προεδρικές εκλογές, ωστόσο οι προσπάθειες για κοινή δράση συνεχίζουν.

Σε συνέντευξή του στην «Κ» αμέσως μετά τις εκλογές, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αποκάλυψε πως αν και είναι νωρίς να τίθεται ζήτημα συνένωσης του χώρου, η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου θα συνεχίσει τόσο στο κυπριακό όσο και στο κοινοβούλιο.

Μάλιστα ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, εξουσιοδοτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να προχωρήσει σε κινήσεις για συνέχιση της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Την κοινοβουλευτική συνεργασία είχε αναφέρει πρόσφατα και σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αποκαλύπτοντας τις σκέψεις για την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου με κοινές δράσεις στο κοινοβούλιο. Το αν κάτι τέτοιο θα αποτελεί την απαρχή μίας νέας πιο πετυχημένης προσπάθειας συνεργασίας του εν λόγω χώρου θα διαφανεί το επόμενο διάστημα.

Ο συντονισμός

Το συντονιστικό όργανο θα αποφασίζει για το πώς θα κινείται ο ενδιάμεσος εντός κοινοβουλίου. Θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα μια γραμματεία στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της «Αλλαγής» και πιο συγκεκριμένα οι αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ Οικολόγοι, εκ μέρους της Αλληλεγγύης ο Μιχάλης Γιωργάλλας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς.

Στόχος είναι ο συντονισμός κινήσεων πριν από την ψήφιση νομοσχεδίων, αλλά και η κοινή κατάθεση προτάσεων νόμων οι οποίες θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα των δυνάμεων της Αλλαγής σε ο,τι αφορά τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

Πρεμιέρα με Ιωνά

Ήδη η πρώτη κοινή δράση έγινε μετά και την πυρκαγιά στο δικαστήριο, με τα κόμματα του κεντρώου χώρου να ζητούν μέσω κοινής επιστολής από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών κατεπείγον συζήτηση στην επιτροπή των προβλημάτων λειτουργίας της απονομής δικαιοσύνης με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά. «Η συζήτηση του θέματος αποσκοπεί στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και στη λήψη μέτρων προς διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης στα δικαστήρια Λευκωσίας.

Στην επιστολή ζητείται η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ως πολιτικού προϊσταμένου των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του θέματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το ΔΗΚΟ, συμπεριλαμβάνοντας τα κόμματα του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση