ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις αποκατασταθείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Σολέας ο ΠτΔ

Στην προσπάθεια για αναδάσωση και προστασία του Τροόδους, στοχεύει η κυβέρνηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επίσκεψη στις περιοχές της Σολέας που έχουν αποκατασταθεί από την πυρκαγιά του 2016, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος νωρίτερα είχε απευθύνει χαιρετισμό στην 5η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή που αποκαταστάθηκε μετά την πυρκαγιά του 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, όπως η προσπάθεια για αναδάσωση και προστασία του Τροόδους που καταβάλλεται από το Τμήμα Δασών να αποτελέσει τον ελάχιστο φόρο τιμής για όσους εργάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το 2016, ενώ απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους δύο δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος είπε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε και να εφοδιάσουμε το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο καθήκον, που δεν είναι άλλο από το να προστατεύσει τα δάση, τον φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον μας».

Απευθυνόμενος στον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννη Γιαννάκη, σημείωσε το σημαντικό έργο που επιτελείται μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις για την ενθάρρυνση και την ενίσχυση του εθελοντισμού στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως με σχετικό νομοσχέδιο, θα υπάρξει πλέον μια οργανωτική δομή των εθελοντών με ασφάλιση και ανάλογη προστασία από πλευράς του κράτους στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Μέσα από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, επεσήμανε ο Πρόεδρος, «προσπαθούμε να αυτονομηθεί η Πυροσβεστική, να ενισχυθεί το Τμήμα Δασών και γενικότερα όλες οι Υπηρεσίες που έχουν να συνεισφέρουν και να συμβάλουν και έχουν και την ευθύνη προστασίας του φυσικού μας πλούτου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση