ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στοπ Υπουργικού σε Ελεγκτή για Χάρη

Πλήρη κάλυψη του ΥΠΟΙΚ τον Οίκο Freshfields η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε την απόφασή της

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε πλήρη στήριξη του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με τα όσα έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του στο Γενικό Εισαγγελέα, για την επιλογή του οίκου Freshfields, Bruckhaus Deringer προς παροχή νομικών υπηρεσιών στο πλαίσιο πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα. Το Υπουργικό Συμβούλιο στον απόηχο της επιστολής Μιχαηλίδη και τον όσων ακολούθησαν ουσιαστικά πήρε πάνω του την όλη υπόθεση απορρίπτοντας το σκεπτικό του Γενικού Ελεγκτή.

Στη συνεδρία του Υπουργικού την Τετάρτη το μεσημέρι , το κυβερνητικό σώμα προχώρησε σε επαναβεβαίωση της απόφασής του, στη βάση της οποίας ο Υπουργός Οικονομικών ενήργησε. Συγκεκριμένα με τη απόφασή επαναβεβαιώθηκε πως το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει στη συνεδρία του, ημερομηνίας 14 Μαρτίου 2013 σχετική πρόταση και είχε εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στην υλοποίησή της, με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών.

Η απόφαση
Στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχει στην κατοχή της η «Κ» σημειώνεται πως ο ΥΠΟΙΚ έχει εξουσιοδοτηθεί:
-Να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση προς εξειδικευμένους συμβουλευτικούς οίκους που έχουν σχέση με τον τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τον τομέα εξεύρεσης επενδυτών, τον τομέα νομικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το ειδικό νομικό πλαίσιο που διέπει την στρατηγικής και διαχείρισης κρίσεων.

-Όπως το κόστος που προκύπτει από την ανάθεση της σύμβασης θα αναληφθεί από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα με βάση την παράγραφο 13/(19) της ΚΔΠ 444/2015 περί Ανακεφαλαιοποίησης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου /Κεντρικός Φορέας.


Η επαναβεβαίωση της απόφασης του Υπουργικού ημερομηνίας 01/11/2018

Ο Ελεγκτής
Με τη εν λόγω απόφασή του, το Υπουργικό ουσιαστικά απορρίπτει τα όσα ανέφερε στην επιστολή του, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης πως ο ΥΠΟΙΚ με δική του απόφαση προχώρησε στην απευθείας ανάθεση. Επιπλέον το Υπουργικό Συμβούλιο όπως σαφώς προκύπτει, απορρίπτει και τα όσα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ενώπιον της Βουλής για τις αναγκαίες πιστώσεις.

Στην απόφαση του Υπουργικού φαίνεται πως το κόστος υπηρεσιών θα το αναλάμβανε η ΣΚΤ. Στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής είχε πει επίσης πως το ΥΠΟΙΚ δεν είχε πιστώσεις για την ανάθεση, κάτι που κατά τον ίδιο συνιστά αδίκημα, και όφειλε να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα εκ των προτέρων έγκριση για την ανάθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X