ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Συλλούρης: To 2018 η Κύπρος δέχθηκε τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο στις περιοχές της ΚΔ που παραμένουν υπό τουρκική κατοχή, ανάφερε ο κ. Συλλούρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

To 2018 η Κύπρος δέχθηκε, κατ’ αναλογία πληθυσμού, τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου στην Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε παρέμβασή του στις εργασίες της 6ης Συνόδου των Προέδρων των Κοινοβουλίων - μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ), στο Στρασβούργο.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη μέλη της Συνέλευσης σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και το προσφυγικό πρόβλημα στη Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Βουλής επικεντρώθηκε στην Κύπρο, τονίζοντας ότι για το έτος 2018 η Κύπρος δέχθηκε, κατ’ αναλογία πληθυσμού, τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραμένουν υπό τουρκική κατοχή, ανάφερε ο κ. Συλλούρης, οι μεταναστευτικές πολιτικές, τόσο της Κύπρου, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπονομεύονται.

Κάλεσε τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τους περισσότερους αιτητές ασύλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ολοκλήρωσε την παρέμβασή του υπογραμμίζοντας ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα δεν θα επιλυθεί οριστικά εάν δεν αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης, όπως οι συγκρούσεις και η φτώχεια. Υποστήριξε επίσης την ενίσχυση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς τον Λίβανο και την Ιορδανία, οι οποίες δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Η Σύνοδος των Προέδρων ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση σχετικής κοινής Δήλωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X