ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ετοιμότητα η Κύπρος για Λίβανο

Προετοιμασίες για εφαρμογή του σχεδίου υποδοχής ξένων πολιτών από τη γειτονική χώρα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με ανησυχία αλλά και έντονο προβληματισμό η Λευκωσία παρακολουθεί τα όσα τελευταίως τεκταίνονται στο πολιτικό σκηνικό του Λιβάνου με την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Σαάντ Χαρίρι. Σε διπλωματικό επίπεδο οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι η γειτονική χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο πολιτικής κρίσης με ευρύτερες επιδράσεις.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών τα μηνύματα που φθάνουν είναι ανησυχητικά σε βαθμό τέτοιο η Λευκωσία να προετοιμάζεται ήδη να καταστεί η γέφυρα εκκένωσης της χώρας από ξένους υπηκόους.

Το όλο θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο διάσκεψης τύπου για τον απολογισμό έργου στο Υπουργείο Εξωετρικών με τον Ιωάννη Κασουλίδη να κάνει λόγο για μαύρα σύννεφα που συσσωρέυονται πάνω από το Λίβανο. Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ η Λευκωσία προετοιμάζεται ώστε να θέση σε εφαρμογή το σχέδιο «Εστία» προκειμένου να συμβάλει όπως το 2006 στην εκκένωση ξένων πολιτών που διαμένουν στο Λίβανο.

Η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή σε σημείο τέτοιο που στην Κύπρο έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προετοιμασίες για την υποδοχή και προώθηση ξένων πολιτών στις χώρες τους. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κασουλίδης γίνεται σχετική προεργασία για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν ο αριθμός των ξένων πολιτών που βρίσκονται στο Λίβανο είναι μεγαλύτερος από αυτόν του 2006.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση