ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα επιλέξουν μεταξύ Νικόλα-Λιλλήκα οι Οικολόγοι

Εσωτερική δημοσκόπηση των Οικολόγων στις 18 Ιουνίου θα κρίνει εν πολλοίς τον υποψήφιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μεταξύ του Νικόλα Παπαπαδόπουλο και του Γιώργο Λιλλήκα θα επιλέξουν οι Οικολόγοι μέσω εσωτερικής δημοσκόπησης, ποιόν θα στηρίξουν για να σταθεί απέναντι στο δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης μετά και από τη συνάντησή του με τον υποψήφιο για την προεδρία, Γιώργο Λιλλήκα. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η σύγκλιση των δύο μερών στο κυπριακό, με τους Οικολόγους να παραδίδουν στη Συμμαχία Πολιτών το κείμενο που συνέταξαν για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στο κυπριακό.

Διαφάνηκε και η σύγκλιση σε ζητήματα κοινωνικοοικονομικά. Πάντως, σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο τρίτης υποψηφιότητας ή προκριματικών εκλογών, δεν έγινε λόγος, μετά και από την απόρριψη της όλης συζήτησης από τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και από τους Οικολόγους τη βδομάδα που πέρασε.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση σύμφωνα με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς υπογραμμίζοντας τις συγκλίσεις σε όλα τα ζητήματα. «Ήταν μια συζήτηση επί του συνόλου των θεμάτων των προγραμματικών προτάσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, οι οποίες επαναλαμβάνω, στηρίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Κυπριακό, Οικονομία, Παιδεία- Υγεία και Περιβάλλον. Έγινε διεξοδική συζήτηση, για όλους του πυλώνες. Εντοπίστηκε συμφωνία στο Κυπριακό και μέσα στις επόμενες ημέρες, περιμένουμε τις απαντήσεις του υποψηφίου Προέδρου και του επιτελείου του, για να συνεχιστεί ο διάλογος. Συνεχίζουμε το διάλογο, λοιπόν, επάνω στους πυλώνες των υπόλοιπων προτάσεων που έχουμε καταθέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίκης.

Σπόντα για Νικόλα

Από πλευράς του ο Γιώργος Λιλλήκας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα δεν ψήφισαν κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο, ασκώντας πίεση με αυτό στον Γιώργο Περδίκη στο ενδεχόμενο στήριξης του Νικόλα Παπαδόπουλου. «Όντως έχει υπάρξει συμφωνία αναφορικά με το Κυπριακό και ήταν αυτονόητο θα έλεγα. Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη πει και ο φίλος Γιώργος, έχουμε ήδη διαπιστώσει μέσα από μια γενική συζήτηση και επί των άλλων κεφαλαίων, μεγάλες συγκλίσεις. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να πω, δε μας εκπλήττει, γιατί ήδη μέσα στο κοινοβούλιο στα πλείστα αν όχι σε όλα τα νομοσχέδια, τοποθετούμαστε μαζί, χωρίς να υπάρχει προσυνεννόηση.

Είναι γνωστό ότι δεν ψηφίσαμε ούτε οι μεν ούτε οι δε, κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο, δεν έχουμε ψηφίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν τασσόμαστε υπέρ των πολιτικών λιτότητας. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια ή να χρειαστεί να βάλει νερό στο κρασί του ο ένας ή ο άλλος στις θέσεις του, αφού ήδη βρίσκουμε μεγάλες συγκλίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιλλήκας.

Δημοσκόπηση Οικολόγων

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Περδίκη, η τελική απόφαση για το ποιόν θα στηρίξει το Κίνημα θα καθοριστεί από το Παγκύπριο Συνέδριό, στις 18 Ιουνίου, με εσωτερική δημοσκόπηση. «Μια διερεύνηση γνώμης, όχι με αποφασιστικό χαρακτήρα. Σε αυτή την εσωτερική δημοσκόπηση έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θα βρίσκεται και η υποψηφιότητα του Γ. Λιλλήκα. Από τη γνώμη που θα εκφραστεί τότε, θα τροχοδρομηθούν οι παραπέρα κινήσεις της Πολιτικής Επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίκης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X