ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι θα προσέξουν Αναστασιάδης-Μαλάς στο debate

Τα συν και τα πλην των δυο και τα αφηγήματα σε σχέση με την πρώτη τους εμφάνιση

Newsroom K

Τόσο τεχνικά όσο και -ευελπιστούν επιτελεία και υποψήφιοι- ουσιαστικά, το debate της Τετάρτης ανάμεσα σε Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά θα είναι διαφορετικό από εκείνο που έλαβε χώρα πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου. 

Οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν την Τρίτη και πλέον, τα επιτελεία αλλά και οι υποψήφιοι έχουν διττό ρόλο και λίγο χρόνο για να τον φέρουν εις πέρας. Από τη όλες οι συναντήσεις-βολιδοσκοπήσεις κινήσεων με τα κόμματα ως προς τις προθέσεις τους για το Β' γύρο και από την άλλη να γίνει μια επαρκής προετοιμασία για το debate. 

Ωστόσο τα δύο αφηγήματα για τους υποψήφιους αναμένεται να είναι διαφορετικά και το ότι για παράδειγμα θα υπάρχει χρόνος για μεταξύ τους συζήτηση επί των θεμάτων που θα τεθούν, είναι μια παράμετρος που είτε θα αποδειχθεί θετική ή αρνητική για τον κάθενα εκ των δυο. 

Το αφήγημα Μαλά 

Η εμφάνιση του Σταύρου Μαλά στο πρώτο debate, δεν ήταν άσχημη, όπως λένε αναλυτές που παρακολούθησαν τόσο όσα ειπώθηκαν αλλά και όσα "είπαν" οι τότε πέντε υποψήφιοι με τη γλώσσα του σώματος. Ο Σταύρος Μαλάς δεν ήταν κουμπωμένος, κράτησε τον ίδιο τόνο καθόλη τη διάρκεια εκείνης της βραδιάς, ωστόσο φάνηκε να έχει συγκεκριμένες δυσκολίες. 

Οι οποίες εντοπίστηκαν στην παρουσία του στα πολιτικά δρώμμενα του τόπου κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, πόσο ενεπλάκη στη διαδικασία του κυπριακού, για το αν γνωρίζει τον τ/κ ηγέτη, συν το γεγονός του ότι αποτέλεσε μέλος μιας κυβέρνησης του ΑΚΕΛ που συνδέθηκε με την οικονομική κρίση στη χώρα. Σημεία που εγέρθησαν ως ερωτήματα από τους δημοσιογράφους και φανέρωσαν μια δυσκολία στην απάντηση εκ μέρους του Σταύρου Μαλά, τουλάχιστον σε σύγκριση με τον τρόπο που απαντούσε σε άλλες ερωτήσεις.

Απέφυγε δε να πάρει θέση για το αν θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς του κ. Χριστόφια και επεσήμανε πως ήταν 14 μήνες στη διακυβέρνηση Χριστόφια και θα πρέπει να κριθεί για το δικό του έργο κατά τη διακυβέρνηση Χριστόφια και όχι για την οικονομία. Στα πλαίσια της προετοιμασίας του, για το debate της Τετάρτης που και εκεί αναμένεται να υπάρξουν αναλόγου ύφους ερωτήσεις, είναι προφανές όπως λένε αναλυτές, πως θα πρέπει να δώσει πιο ευκρινείς απαντήσεις στα θέματα αυτά. Την ίδια ώρα, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί με μεγάλες διαφορές, κρατώντας τους χαμηλούς τόνους. 

Το αφήγημα Αναστασιάδη

Η διαδικασία προετοιμασίας του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με φόντο το debate της Τετάρτης. Σκοπός είναι, λένε οι πληροφορίες, να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν κατά την πρώτη τηλεμαχία, όπου εκεί ο κατά τα άλλα επικοινωνιακός Αναστασιάδης, φάνηκε να μπλέκει με τις σημειώσεις και τα χαρτιά του.

Είναι ενδεικτικό πως αυτή η εικόνα που εξέπεμπε ο Νίκος Αναστασιάδης, προβλημάτισε συνεργάτες του που δεν απέφυγαν να το σχολιάσουν μετά το τέλος του debate.  

Ωστόσο έχοντας γνώση ο ίδιος της διακυβέρνησης, των όσων έχει πετύχει και των προταγμάτων της επόμενης πενταετίας, θα τονίσει τα σημεία που κάνουν τη χώρα να ξεχωρίζει με άξονα την οικονομία, σε αντιδιαστολή με την πλευρά Μαλά όπως αναλύθηκε παραπάνω. Όπως λένε οι πληροφορίες, η συνεργασία του Αναστασιάδη με τους κοντινούς του συνεργάτες επί των θεμάτων του debate είναι διαρκής και αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετικός από την προηγούμενη φορά. 

Το "γαλλικό" debate 

Οι τηλεμαχίες πολιτικών στη Γαλλία, παρά το ότι είναι χρονομετρημένες, εκφεύγουν της "κανονικότητας" εφόσον όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στους υποψηφίους.

Στο debate Μακρόν-Λε Πεν η συζήτηση, η οποία εμπλουτίστηκε με ειρωνικά σχόλια στα όρια της ύβρεως, δυο ήταν οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις ερωτήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση