ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τροποποίηση συντάγματος προτείνει ο Κληρίδης

Η εκτελεστική εξουσία θα κληθεί να αποφασίσει τον τρόπο που θα πληρωθεί η έδρα της Λεμεσού

Newsroom K

Η Εκτελεστική Εξουσία θα κληθεί να βρει τη θεραπεία για την κατανομή της 56ης έδρας, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Στην πολυσέλιδη γνωμάτευσή του που απέστειλε προς το υπουργείο εσωτερικών, προτείνει όπως η ίδια η εκτελεστική εξουσία αποφασίσει την τρόπο με τον οποίο θα απονεμηθεί η έδρα της Λεμεσού ετοιμάζοντας νομοσχέδιο που θα πάει στη βουλή.
Με αυτό τον τρόπο, ζητείται πολιτική λύση και όχι νομική στο πρόβλημα που αφορά την έδρα της Λεμεσού καθώς η όποια νομική λύση έχει την πιθανότητα ανατροπής.

Ο Κώστας Κληρίδης εισηγείται την τροποποίηση του συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε η έδρα να θεωρείται κενωθείσα και να μπορεί να πληρωθεί από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού στον οποίο ανήκει η έδρα.
Το επικρατέστερο πάντως σενάριο, είναι αυτό των αναπληρωματικών εκλογών, τόσο για νομικούς κύκλους όσο και για τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ήδη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ δεν θα διεκδικήσουν την έδρα στηρίζοντας την Κίνηση Αλληλεγγύη, ενώ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναμένεται να διεκδικήσουν στο ενδεχόμενο αναπληρωματικών εκλογών, έστω κι αν το ΑΚΕΛ θεωρεί πως η έδρα βάσει λαϊκής βούλησης ανήκει στην Αλληλεγγύη.

Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κάνει για δεύτερη φορά δεχτή την προσφυγή του τέως βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη για την έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό και συνεπώς να θεωρήσει άκυρη την εκλογή του Γιώργου Παπαδόπουλου, καθώς η Ελένη Θεοχάρους δεν ακολούθησε τη νενομισμένη διαδικασία παράδοσης της έδρας όταν εκλέγηκε βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση