ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:00
 

Χάσικος: Να επαναρχίσει διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης

Η διαπραγμάτευση να επαναρχίσει μέχρι την τελική λήψη απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε γραπτή του δήλωση εισηγείται όπως επαναρχίσει αμέσως διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας.

Παράλληλα αναφέρει πως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών εκ μέρους του εργολάβου αυτό θα κριθεί από το Δικαστήριο που έχει αχθεί ενώπιόν του. «Άρα λοιπόν, έτερον – εκάτερον και δεν πρέπει ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να καταλήξουμε με τον εργολάβο μόνο και όταν πακετοποιηθούν τα δύο θέματα», προσθέτει ο κ. Χάσικος.

«Εδώ και μέρες ακούω και διαβάζω για το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ την ημέρα διότι δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα του Κοτσιάτη σε σχέση με τα στερεά απόβλητα. Τι εισηγούμαι; Προς αποτροπή αυτού του ενδεχομένου αμέσως να επαναρχίσει διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας», σημειώνει ο τέως ΥΠΕΣ.

Προσθέτει πως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών εκ μέρους του εργολάβου αυτό θα κριθεί από το Δικαστήριο που έχει αχθεί ενώπιόν του. Άρα λοιπόν, έτερον – εκάτερον και δεν πρέπει ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να καταλήξουμε με τον εργολάβο μόνο και όταν πακετοποιηθούν τα δύο θέματα.

«Ο εργολάβος μπορεί να ζητά ότι θέλει. Εμείς από πλευράς δικής μας το ίδιο. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί διότι η νομοθεσία το απαγορεύει. Αντί να μοιρολογούμε και να προκαλούμε την επιβολή προστίμου, ας το αποτρέψουμε. Μπορούμε», καταλήγει ο κ. Χάσικος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X