ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξέσπασε «εμφύλιος» στην τουρκοκυπριακή ηγεσία

Δοκιμάζονται οι σχέσεις του Τ/κ «Προέδρου» Ακιντζί με την πολυκομματική «κυβέρνηση»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στα πλαίσια της πρόσφατης σύσκεψης στο «προεδρικό», όπου έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και η πολιτική ηγεσία της τ/κ κοινότητας και κυρίως στην προοπτική του ανοίγματος δυο νέων οδοφραγμάτων, οι σχέσεις του Μουσταφά Ακιντζί με τη νέα, πολυκομματική «κυβέρνηση» αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και προκλήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης με δημόσια παρέμβαση, η τ/κ ηγεσία, δια μέσου του εκπροσώπου τύπου της ζήτησε από την «κυβέρνηση» να μην καθυστερήσει το άνοιγμα των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και του Απλικίου. Η τ/κ ηγεσία ζητά να διευθετηθεί μια ώρα αρχύτερα η οικονομική πτυχή του εγχειρήματος.

Η αντίδραση της «κυβερνητικής» πτέρυγας στην κίνηση του «προεδρικού» υπήρξε άμεση. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από το Twitter έβαλλε κατά της ηγεσίας του κ. Ακιντζί. «Τι συμβαίνει; Πολύ δύσκολα γίνεται κατανοητό… Ο ‘Πρόεδρος’, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, δια μέσου του εκπροσώπου του, απευθύνεται στην κυβέρνηση και ζητά να αναλάβει τα καθήκοντα της για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και του Απλικίου. Ένας Πρόεδρος που συνομιλεί με την κυβέρνηση δια μέσου του τύπου; Πως προέκυψε αυτό;» δήλωσε ο τέως ‘Πρόεδρος’ των Τ/κ.

Ακυρώθηκε συνάντηση

Λίγο μετά την ηχηρή παρέμβαση του κ. Ταλάτ, στο προσκήνιο της επικαιρότητας ήρθε μια άλλη σημαντική είδηση. Τα τ/κ μέσα μετέδωσαν ότι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη, εβδομαδιαία συνάντηση του κ. Ακιντζί με τον «Πρωθυπουργό» Τουφάν Έρχιουρμαν. Τα τ/κ μέσα αναφέρουν ότι η συνάντηση ακυρώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, οι οποίοι αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο σε μια στιγμή που, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τον τ/κ τύπο, στην κρίσιμη σύσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, την στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας άνοιξε το κεφάλαιο των εναλλακτικών σχεδίων, ο κ. Έρχιουρμαν άφησε «εκτεθειμένο» τον ηγέτη του, αποφεύγοντας να λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντι στα εναλλακτικά σχέδια τύπου δυο κρατών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση