ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφιακή βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας «Cyprus Medieval Coins: History and Culture»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου, παρουσιάζουν τη ψηφιακή πλατφόρμα «Cyprus Medieval Coins: History and Culture».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό η ψηφιακή βιβλιοθήκη των Μεσαιωνικών Νομισμάτων της Συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος η οποία αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε τεχνολογικά από τη ΔΙΟΠΤΡΑ, την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Κυπριακού Πολιτισμού «Εντμέ Λεβέντη» του Ινστιτούτου Κύπρου.

Το έργο αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα διαδραστικής εξερεύνησης των νομισμάτων της συλλογής εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνολογίες φωτογράφισης και υψηλής ανάλυσης που δίνουν μοναδικές δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας και ανάλυσης του υλικού.

Πλούσιο πληροφοριακό υλικό, εικόνες, σύνδεσμοι και κείμενα σχετικά με τα μεσαιωνικά νομίσματα της συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος, η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου της νομισματικής συλλογής ενώ παράλληλα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό της μεσαιωνικής Κύπρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων Global Money Week του οργανισμού Child and Youth Finance International.

Ομιλητές:

Ελένη Ζαπίτη, Αρχαιολόγος
Δρ Νικόλας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου

Ημερομηνία: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ώρα: 19:00

Χώρος: Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X