ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο» στο Πάφος2017

Διευρύνοντας το Ανοικτό Μουσείο Τέχνης με 2 καινούριες εγκαταστάσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 παρουσιάζει τις επόμενες δύο εγκαταστάσεις του έργου «Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο» οι οποίες τοποθετήθηκαν αυτή τη φορά κοντά στις Σπηλιές της περιοχής του Μουττάλου.

Δύο εγκαταστάσεις του Τουρκοκύπριου καλλιτέχνη Umit Inatci με τον τίτλο “Cosmic Harmony” (σίδηρο και μάρμαρο) και “Blue Poem” (μαύρο σίδηρο/κοπή λέιζερ) αποτελούν την συνέχεια του έργου “Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο”, το οποίο δημιουργεί κυριολεκτικά ένα ανοικτό μουσείο τέχνης. Οι εγκαταστάσεις αυτές όπως εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναπαρίστανται κατά τρόπο δυαδικό στον οποίο καθρεφτίζονται αρχέγονες τάσεις ως τελετουργία. Η τοποθέτηση τους στην περιοχή του Μουττάλου δεν υπήρξε καθόλου τυχαία αφού εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο καλλιτέχνης, τόπος που σφράγισε και ενέπνευσε, αποτελώντας κομμάτι της ίδιας της δημιουργίας των εγκαταστάσεων.

Για το έργο “Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο»

Μέσα από την ανοικτή πρόσκληση του 2014 για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017, το έργο «Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο» ολοένα και περισσότερο σφραγίζει, αφήνοντας στην πόλη κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτά.

Την ομάδα των Γιώτα Ιωαννίδου, Ανδρέα Παρασκευά, Χάρη Πασπάλλη και Umit Inatci που ήδη έχουν εγκαταστήσει έργα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Μακαρίου και Δημήτρης Μακαρίου δημιουργώντας γλυπτά και εικαστικά έργα σε ανοικτούς χώρους, ενισχύοντας τη διάσταση του ανοικτού εργοστασίου πολιτισμού αλλά και διευρύνοντας περαιτέρω τη φιλοσοφία του «Ανοικτού». Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση στην Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια τον Μάιο του 2017 και όλα τα έργα θα αποτυπωθούν σε καρτ-ποστάλ όπως επίσης θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση φωτογραφίας.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 φιλοδοξεί με το έργο αυτό καθώς και μια σειρά άλλων που ακολουθούν το 2017, να τοποθετήσει την Πάφο στον χάρτη των Ευρωπαϊκών πόλεων με ενδιαφέροντα και γοητευτικά σημεία αναφοράς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση