ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επέστρεψαν στο Άμστερνταμ οι δύο κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ

Η κλοπή τους συγκαταλέγεται στα 10 πιο σημαντικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην τέχνη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επέστρεψαν στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ οι δύο πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκονγκ που είχαν κλαπεί πριν από 14 χρόνια από τη συλλογή.

O λόγος για τον πίνακα ζωγραφικής «Παραλία στο Scheveningen με θυελλώδη καιρό» που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 1882 και το έργο του «Το εκκλησίασμα φεύγει από την Αναμορφωμένη Εκκλησία του Nuenen», δημιούργημα του 1884.

«Τους έχουμε ξανά, επέστρεψαν» είπε ο διευθυντής Άξελ Ρουέγγερ και χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική για το Μουσείο και την ιστορία του.

Πέρυσι η ιταλική αστυνομία εντόπισε τα δύο έργα του διάσημου ζωγράφου στο σπίτι ιταλών μαφιόζων, διακινητών κοκαΐνης. Οι δύο πίνακες ήταν καλυμμένοι με βαμβακερά σεντόνια και ήταν τοποθετημένοι σε κουτί που ήταν κρυμμένο πίσω από τοίχο τουαλέτας.

«Μετά από 14 χρόνια που βρίσκονταν στην αφάνεια τώρα μπορούν ξανά να λάμψουν» δήλωσε η ολλανδή Υπουργός Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Επιστήμης Τζετ Μπουσιμέικερ προτού αποκαλύψει τους δύο πίνακες, στα εγκαίνια της επιστροφής των έργων τέχνης.

Η κλοπή των δύο έργων συγκαταλέγεται στα δέκα σημαντικότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εις βάρος της τέχνης και το FBI τα αναζητούσε σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο πίνακες δεν αποτελούν μέρος των φημισμένων έργων του καλλιτέχνη αλλά δεν παύουν να είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της συλλογής του Μουσείου.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση