ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας γόνιμος διαθεματικός διάλογος

Φοιτητές του Τμήματος Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Παν.Frederick εκθέτουν τα έργα τους

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιεί Έκθεση φοιτητών των προπτυχιακών προγραμμάτων Γραφικών Τεχνών και Διαφήμισης, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Σχεδίου Μόδας & Εικόνας και Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας. Η Έκθεση αυτή αποσκοπεί στο να δώσει μία εικόνα στο κοινό για τα επαγγέλματα αυτά, αλλά και να εμπλέξει τους φοιτητές σε μία δημιουργική διαδικασία, που ξεκινάει από τη σύλληψη μιας ιδέας, την εκτέλεσή της και την τελική έκθεση του έργου που εμπνεύστηκαν. Αυτή η διαδικασία εκτός από την παιδαγωγική και εκπαιδευτική της διάσταση, λειτουργεί και ως επαγγελματικός προάγγελος. Πώς δηλαδή στήνεται μία έκθεση, η συνεργασία και η ομαδικότητα για έναν κοινό στόχο, αλλά και πώς κινείται ο καλλιτέχνης ή ο επαγγελματίας σε χώρους εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Η συνύπαρξη έργων σπουδαστών από τα διαφορετικά προπτυχιακά προγράμματα που έχει κάτω από την ομπρέλα του το Τμήμα έχει τη δική του σημειολογία και αξία, μιας και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας γόνιμος και διαθεματικός διάλογος μεταξύ δημιουργών και έργων.

Δημιουργικότητα και έμπνευση

Για το πού αποσκοπεί αυτή η έκθεση μας απάντησε η πρόεδρος του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick κ. Αρτεμις Ελευθεριάδου, λέγοντας ότι αυτή η έκθεση αποσκοπεί στο να δώσει στο κοινό μια εικόνα για το πώς μπορούν οι απόφοιτοι να εκμεταλλευτούν τα εφόδια και τις δεξιότητες που προσφέρονται από τα διάφορα προγράμματα σπουδών του Τμήματος και να αναδείξει το εύρος των πιθανών κατευθύνσεων που μπορούν να ακολουθήσουν στην επαγγελματική τους πορεία. Είναι εκ των ων ουκ άνευ για το Τμήμα η δημιουργική προσέγγιση των προγραμμάτων που προσφέρει προς τις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες, μία προσέγγιση που εξασφαλίζεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει ως γνώμονά του τη δημιουργική και σύγχρονη καθοδήγηση των φοιτητών, εμπλέκοντας τους σε επαγγελματικά project ώστε να καταφέρουν μετά την αποφοίτησή τους να υπηρετήσουν τις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες με τον καλύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο, συμπλήρωσε η κ. Ελευθεριάδου. Οπωσδήποτε στο εν λόγω Τμήμα η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη, η οποία όμως πρέπει να ενισχύεται με θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις, τις οποίες προσφέρουν τα προγράμματα του Τμήματος. «Αυτό που προσδοκά το Τμήμα είναι οι φοιτητές του να γίνουν πρωτοπόροι, καινοτόµοι, αυτοί που πρώτοι θα οραματιστούν το μέλλον στον χώρο των Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, έχοντας τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις να το υλοποιήσουν», λέει η κ. Ελευθεριάδου, η οποία προτρέπει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να κινούνται διαρκώς σε καινούργιες και σύγχρονες κατευθύνσεις. Αυτό επιτυγχάνεται και με τον δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στα προσφερόμενα προγράμματα. Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, και ο καθένας προσπαθεί να προσεγγίσει τον άλλο δημιουργικά. Επισημαίνεται δε ότι δίνεται μεγάλη σημασία στην τελική παραγωγή ενός ολοκληρωμένου και δημιουργικού πορτφόλιο, που θα βοηθήσει τον απόφοιτο να αναζητήσει την κατάλληλη επαγγελματική εργοδότηση αμέσως μετά την αποφοίτησή του.

Ινφο:

Το Τμήμα προσφέρει τέσσερα προπτυχιακά (ΒΑ Βachelor of Arts) και δύο μεταπτυχιακά (MA Masters) προγράμματα σπουδών: BA Γραφικές Τέχνες & ∆ιαφήµιση, BA Σχεδιασµός Εσωτερικών Χώρων, BA Σχέδιο Μόδας & Εικόνας, BA Οπτικοακουστική Επικοινωνία, ΜΑ Καλές Τέχνες: Σύγχρονες Εικαστικές Προσεγγίσεις και ΜΑ Interdisciplinary Design. Εγκαίνια της Έκθεσης Δευτέρα 27 Μαρτίου, 7:30 μ.μ. στη Λευκωσία, στην Πύλη Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Πρόταση για κούρεμα δανείων παρουσίασε ο Λιλλήκας

«Μετά από μια ανάληση δεν φαίνεται και τοσο υλοποιήσιμη η πρόταση: https://wp.me/p5fNbB-4b »
SNicolaou  |  12:41

Με απλά λόγια

««αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». H κατάσταση ...»
jim  |  09:45

Με απλά λόγια

«Αυτό που μου αρέσει στον κ. Παράσχο είναι η διαφορετική ματιά του. Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που ...»
CP  |  09:43

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

«Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:38

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το θεατρικό κείμενο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Θέατρο Ντούμπροβκα στη Μόσχα

Θέατρο... «Nordost»

Με μία επιτυχημένη πορεία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, το θέατρο VERSUS, ανεβάζει φέτος για δεύτερη φορά, την πολυσυζητημένη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης (αριστερά) με τους Αλεξάντερ Πέιν και Φαίδωνα Παπαμιχαήλ.

Ο μικρόκοσμος της ΕΡΤ...

Φεστιβάλ των δύο κόσμων θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της διεθνούς κινηματογραφικής διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΙΝΕΜΑ