ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ταινία «Austerity» του Ρένου Γάβρη δωρεάν στο διαδίκτυο

Είναι εμπνευσμένη από την αυτοκτονία ενός συνταξιούχου στην Αθήνα το 2012

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαθέσιμη δωρεάν είναι από σήμερα η ταινία του Κύπριου Ρένου Γάβρη «Austerity» που είναι εμπνευσμένη απο τη δημοσια αυτοκτονία του συνταξιούχου Δημητρη Χριστούλα το 2012 στο Συνταγμα. Ο νεαρός σκηνοθέτης επέλεξε την 4 Απριλίου ως μέρα δημόσιας προβολής στο διαδίκτυο και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστούλα.

Το «Austerity» ολοκληρλωθηκε το 2015 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, (μεταξύ άλλων στο Raindance Film Festival, στο Los Angeles International Film Festival, και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας), έχοντας μάλιστα καταφέρει να κερδίσει και επτά βραβεία (2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο εθνικό διαγωνιστικό κομμάτι του International Short FIlm Festival of Cyprus, και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο London Greek Film Festival).

Όπως λέει ο Ρένος Γάβρης προβάλλει δημόσια και δωρεάν την ταινία μιας και θέλει να φτάσει στο ευρύ κοινό η αξία της πολυσήμαντης πράξης του Χριστούλα και ο καθένας, με αφορμή την ταινία, να κάνει τις δικές του σκέψεις. «Η δημόσια προβολή της ταινίας μέσω διαδικτύου», λέει ο Ρένος «ευελπιστώ πως θα αναδείξει ευρύτερα και την αξιόλογη συμβολή και τέχνη των συντελεστών, όπως του πρωταγωνιστή Αντώνη Κατσαρή και της ηθοποιού Χριστίνας Χριστοδούλου, του διευθυντή φωτογραφίας Κώστα Σταμούλη, του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μαντζαβίδη και όλων των άλλων».

Βασικοί συντελεστές

Παραγωγή, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ρένος Γάβρης
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Κατσαρής, Χριστίνα Χριστοδούλου, Δημήτρης Ξηρός
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης GSC
Μοντάζ: Ρένος Γάβρης
Μουσική: Δημήτρης Μαντζαβίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Μαριανός

Δείτε την ταινία εδώ  


 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ