ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:04
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας αποφάσισε ομόφωνα τη μη διεξαγωγή της παράστασης «Cock»

Η παράσταση του ΘΟΚ έγινε μήλον της έριδος μετά τις έντονες αντιδράσεις μερίδας κατοίκων απ' όλη την επαρχία

Newsroom K

Την απόφαση να μη διεξαχθεί η παράσταση  «Cock» πήρε σε σημερινή του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας που κανονικώς εχόντων των πραγμάτων θα ανέβαινε αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας. Επίσης, και το Δ.Σ. του ΘΟΚ αναμενόταν συνεδριάσει το απόγευμα προκειμένου να τοποθετηθεί και να αποφασίσει για το τι θα γίνει σχετικά με την παράσταση.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Δήμος και ο δήμαρχος της πόλης αν και δεν είχαν καμία αντίρρηση στο ανέβασμα της παράστασης, ωστόσο προχώρησαν σε ακύρωσή της προκειμένου να διαφυλαχθεί η τάξη και η ομαλότητα στον Δήμο, καθώς εδώ και μέρες δέχονταν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της Επαρχίας Αμμοχώστου σχετικά με το εν λόγω έργο. Μάλιστα, υπήρχαν  πληροφορίες ότι αν τελικά ανέβαινε η παράσταση τότε έξω από το θέατρο θα συγκετρώνονταν για διαμαρτυρία αρκετοί κάτοικοι, κάτι που προβλημάτισε έντονα τις δημοτικές αρχές.

Ο Δήμος Σωτήρας εδώ και μέρες προσπαθούσε να βρει τη χρυσή τομή, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και ούτε η εικόνα του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής να αμαυρωθεί από τυχόν θερμές ενέργειες μέρους των κατοίκων, αλλά και ο ΘΟΚ να προχωρήσει στην παρουσίαση του έργου. Οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων, όπως ειπώθηκε στην «Κ» δεν ήταν αμελητέες, και γι’ αυτό τόσο ο δήμαρχος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμούν να κρατήσουν σε ισορροπία τα γεγονότα, για να προληφθούν ενέργειες που μόνο αρνητικά έχουν να προσθέσουν στο όλο ζήτημα. Τελικά, επικράτησε η άποψη να μη γίνει η παράσταση, και αύριο θα αποσταλεί προς το Δ.Σ. του ΘΟΚ αναλυτική επιστολή όπου θα εξηγείται το σκεπτικό της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι παράσταση δεν διοργανώνεται από τον Δήμο Σωτήρας, απλώς το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας είναι η επίσημη έδρα του ΘΟΚ στην επαρχία Αμμοχώστου, έπειτα από συμφωνία του Οργανισμού με τον Δήμο το 2013, ωστόσο, το θέατρο παραμένει υπό τη διαχείριση του Δήμου, συνεπώς είναι στη διακριτική του ευχέρεια για το ανέβασμα ή όχι της παράστασης. Βέβαια, σύμφωνα και με τις πληροφορίες από τη Σωτήρα σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν αντιτίθεται στην παράσταση και αν θα αποφασίσει να μην παραχωρήσει το θέατρο αυτή η απόφαση θα έχει κριτήριο την αποφυγή επεισοδίων, αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια ηθοποιών και θεατών.

Αύριο το πρωί αναμένεται και επίσημη αντίδραση από πλευράς ΘΟΚ, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Amen μια πράξη αποχαιρετισμού.

Amen II

Μια χοροθεατρική πρόταση του Φώτη Νικολάου, όπου ήρωες σε μια διαρκή πτώση αναμετρώνται με το αδιανόητο
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X