ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαϊκή τελετή για το τελευταίο «αντίο» στον Ουμπέρτο Έκο

Τον Μάιο θα κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια μη θρησκευτική, λαϊκή τελετή πρόκειται να οργανωθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Καστέλο Σφορτσέσκο στο Μιλάνο, για το στερνό «αντίο» συναδέλφων, πολιτών και χιλιάδων αναγνωστών στον διεθνούς φήμης συγγραφέα και σημειολόγο Ουμπέρτο Έκο.

Πρόκειται για επιθυμία του ίδιου, ο οποίος, όπως είπε ο Μάριο Αντεόζε, που είχε επιμεληθεί τα βιβλία του, «ήταν βαθιά λαϊκός, μη θρησκευτικός σ' όλη του τη ζωή».

Στο μεταξύ, η Elisabetta Sgarbi, υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου «La nave di Teseo», στην ίδρυση του οποίου, πέρυσι, είχε πάρει μέρος και ο Έκο, έκανε γνωστό με συνέντευξή της στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ότι το τελευταίο βιβλίο του μεγάλου Ιταλού διανοούμενου πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο.

Πρόκειται για άρθρα και σχόλια τα οποία έγραψε από το 2000 μέχρι και το 2015, για το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό L'Espresso, με το οποίο και συνεργαζόταν σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για το βιβλίο του αυτό, με τίτλο «Pape Satàn Aleppe», o ίδιος ο Έκο είχε επιλέξει παρεμβάσεις του που αφορούν την κατάρρευση και την κρίση των ιδεολογιών, της μνήμης, της κοινωνικής συνοχής και ταυτότητας, αλλά και την όλο και εντονότερη θέληση για προβολή και αυτοπροβολή, ανεξαρτήτως πραγματικού περιεχομένου.

Ο ίδιος ο τίτλος του βιβλίου δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα και συμβολίζει την άκρως συγκεχυμένη, ρευστή και απροσδιόριστη ιστορική περίοδο που διέρχεται όλος ο πλανήτης μας.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

X