ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Εκδόσεις Διόπτρα αποχαιρετούν την Ειρένα Αδαμίδου

Τη θλίψη του εξέφρασαν και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και ο ΘΟΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον επίσημο λογαριασμό των Εκδόσεων Διόπτρα ο εκδότης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανάρτησε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τη φίλη και συνεργάτιδά του. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:  

«Αντίο Ειρένα μας,
Σταματάει ο χρόνος και παγώνει η εικόνα έξω από το παράθυρό μου. Ένα μήνυμα από τον καλό μου συνεργάτη μου στέλνει το link όπου διαβάζω ότι η Ειρένα μας πνίγηκε σήμερα το πρωί καθώς κολυμπούσε. Την είχα δει πριν από μερικές ημέρες στην παρουσίαση του βιβλίου της στο Σπίτι της Κύπρου. Ήταν όπως πάντα, με το τεράστιο, αληθινό, χαμόγελο χαρούμενη που ακόμα ένα βιβλίο είχε βρει το δρόμο του.
Το αποτύπωμά της στη μνήμη μου είναι φωτεινό: χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας με αγάπη και κατανόηση, «εγώ το εσωτερικό κι εσείς ό,τι έχει να κάνει με το εξωτερικό του βιβλίου, τίτλο, εξώφυλλο, οπισθόφυλλο, σας εμπιστεύομαι». Ω, τι ωραίες λέξεις από έναν τόσο ωραίο άνθρωπο.
Λυπάμαι που δεν έκατσα περισσότερο μαζί σου να μάθω κι άλλα για τη ζωή σου που ήταν τόσο γεμάτη, λυπάμαι που δεν σου μίλησα περισσότερο, αλλά θέλω να ξέρεις ότι ήσουν πάντα εδώ, έντονα ανάμεσά μας. Αντίο αγαπημένη μας Ειρένα. Θα μας λείψεις πολύ.».

Τα συλλυπητήρια εξέφρασαν με ανακοινωσή τους και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή να εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά της. Στην κηδεία της θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών, κ. Παρασκευά, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους στο εξωτερικό. 

Συλλυπητήρια και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει: Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αδόκητο θάνατο της Ειρένας Ιωαννίδου – Αδαμίδου. Η Ειρένα Ιωαννίδου – Αδαμίδου αποτελούσε μια λαμπρή παρουσία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο των Γραμμάτων και του Πολιτισμού έχοντας τιμήσει την Κύπρο με βραβεία και διακρίσεις. Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια της Ειρένας Ιωαννίδου-Αδαμίδου.».

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, επίσης, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον τραγικό θάνατο της Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου. Από τη σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάστηκε το έργο της«Συνάντηση» (1999) και οι μεταφράσεις των έργων της «Ατσάλινες Μαγκνόλιες» (1994), «Οι εκατομμυριούχοι της Νάπολης» (1990), «Το παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου» (1989), «Καληνύχτα Μητέρα» (1988), «Ρασομόν» (1979), «Τα κόκκινα παπούτσια» (1979) και «Η ζήλεια του Μπαρμπουγιέ» (1973).

 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση