ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιστορία της Κύπρου»

Σε μία λιτή εκδήλωση στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου του Economist

Newsroom K

Μετά το πέρας των ομιλιών του 12ου Συνεδρίου του Economist που πραγματοποιήθηκε στι Hilton Park Λευκωσίας, η εφημερίδα «Καθημερινή Κύπρου» παρουσίασε την επανέκδοση του βιβλίου του Κλεάνθη Γεωργιάδη «Ιστορία της Κύπρου». Η εκδοτική αυτή προσπάθεια της «Καθημερινής Κύπρου» στόχο είχε να τιμήσει έναν ειλικρινή εργάτη των ελληνικών γραμμάτων και ακούραστο δάσκαλο, τον Κλεάνθη Γεωργιάδη, αλλά και να δηλώσει με αυτή την επανέκδοση την αξία όχι μόνο του έργου του, αλλά και της ιστορίας της Κύπρου.

Στη λιτή εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της οικογένειας Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, βουλευτές απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Η ιστορία της Κύπρου

Η «Καθημερινή» εξασφάλισε τα δικαιώματα έκδοσης από την οικογένεια και αυτή είναι η πέμπτη επανέκδοση της «Ιστορίας της Κύπρου» στη δημοτική γλώσσα, με έγχρωμες φωτογραφίες και προσθήκη νέων. Ο τόμος που παρουσιάστηκε επιμελήθηκε γλωσσικά, και νοηματικά σε σημεία όπου κρίθηκε σκόπιμη η παρέμβαση, χωρίς φυσικά να αλλοιώνονται τα γραφόμενα του συγγραφέα. Η «Ιστορία της Κύπρου» του Κλεάνθη Γεωργιάδη είναι ένα εγχειρίδιο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε κυπριακή οικογενειακή βιβλιοθήκη. Φυσικά, θα πρέπει ο αναγνώστης να έχει υπόψη του ότι το βιβλίο ανανεωνόταν όσο ο συγγραφέας βρισκόταν εν ζωή, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το έργο ζωής του, δηλαδή μέχρι το 2006, οπότε και έγινε η τελευταία ανατύπωση του βιβλίου. Η επανέκδοση, λοιπόν, που πραγματοποίησε η εφημερίδα Καθημερινή βασίστηκε στην τέταρτη έκδοση του 2006.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

«Δ.Δ.Ο. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:38

Ένας διεκπεραιωτής υπουργός

«Ακριβως οπως τα λες!»
Αγγελα  |  14:41

Ο Σίσι δεν θα παραλάβει το αιγυπτιακό αγγείο

«Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κον Αλ Σίσι. Μας έβγαλε από το αδιέξοδο των ανόητων συμπεριφορών των δικών μας ...»
Ai Em  |  12:20

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση