ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιστορία της Κύπρου»

Σε μία λιτή εκδήλωση στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου του Economist

Newsroom K

Μετά το πέρας των ομιλιών του 12ου Συνεδρίου του Economist που πραγματοποιήθηκε στι Hilton Park Λευκωσίας, η εφημερίδα «Καθημερινή Κύπρου» παρουσίασε την επανέκδοση του βιβλίου του Κλεάνθη Γεωργιάδη «Ιστορία της Κύπρου». Η εκδοτική αυτή προσπάθεια της «Καθημερινής Κύπρου» στόχο είχε να τιμήσει έναν ειλικρινή εργάτη των ελληνικών γραμμάτων και ακούραστο δάσκαλο, τον Κλεάνθη Γεωργιάδη, αλλά και να δηλώσει με αυτή την επανέκδοση την αξία όχι μόνο του έργου του, αλλά και της ιστορίας της Κύπρου.

Στη λιτή εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της οικογένειας Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, βουλευτές απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Η ιστορία της Κύπρου

Η «Καθημερινή» εξασφάλισε τα δικαιώματα έκδοσης από την οικογένεια και αυτή είναι η πέμπτη επανέκδοση της «Ιστορίας της Κύπρου» στη δημοτική γλώσσα, με έγχρωμες φωτογραφίες και προσθήκη νέων. Ο τόμος που παρουσιάστηκε επιμελήθηκε γλωσσικά, και νοηματικά σε σημεία όπου κρίθηκε σκόπιμη η παρέμβαση, χωρίς φυσικά να αλλοιώνονται τα γραφόμενα του συγγραφέα. Η «Ιστορία της Κύπρου» του Κλεάνθη Γεωργιάδη είναι ένα εγχειρίδιο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε κυπριακή οικογενειακή βιβλιοθήκη. Φυσικά, θα πρέπει ο αναγνώστης να έχει υπόψη του ότι το βιβλίο ανανεωνόταν όσο ο συγγραφέας βρισκόταν εν ζωή, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το έργο ζωής του, δηλαδή μέχρι το 2006, οπότε και έγινε η τελευταία ανατύπωση του βιβλίου. Η επανέκδοση, λοιπόν, που πραγματοποίησε η εφημερίδα Καθημερινή βασίστηκε στην τέταρτη έκδοση του 2006.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για Συνεργατισμό ρίχνει η αντιπολίτευση

«Και τι περιμέναμε να ακούσουμε από ένα αρνητικό Άντρο? Απλά κρα! Ακόμη λίγο θα λέγει ότι για τη σκόνη ...»
knak  |  21:47

Αλέκος Μιχαηλίδης: Θα πάω στον Εισαγγελέα τον Ελεγκτή

«Παλι ψαχνει απεγνωσμενα σημασια ο τσακ. Παλι ξεφουρνιζει σκανδαλα της πλακας. Τα οποια δεν αποδεικνύονται ...»
Μπαλαδορος  |  20:57

Αλέκος Μιχαηλίδης: Θα πάω στον Εισαγγελέα τον Ελεγκτή

«Όλοι ο κλέφτες στην αρχή φωναζουν, όπως τον βεργα!! Το γνωστο... φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκυρης. ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:38

#PoliticsBlog Η αγνοούμενη αλλαγή, το νέο μέτωπο Οδυσσέα και η μνήμη Βασιλείου

«Μεταξύ των συνεργατών του κυκλοφορούσε τότε ότι είναι ο άνθρωπος, τον οποίον αγάπησαν όλοι, και ο οποίος ...»
Ai Em  |  09:03

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση