ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσιάστηκε το μοναδικό «Βιβλίο των Σχολείων»

Μια μοναδική πρωτοβουλία των Public, το οποίο γράφτηκε από 686 μαθητές της Ε΄ τάξης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια μοναδική πρωτοβουλία των Public, το «Βιβλίο των Σχολείων», το οποίο γράφτηκε από 686 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης 24 δημοτικών σχολείων της Κύπρου, ολοκληρώθηκε σήμερα με την επίσημη παρουσίασή του σε όλα τα παιδιά που το συνδιαμόρφωσαν. Η επίσημη έκδοση του «Βιβλίου των Σχολείων» γιορτάστηκε με μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες όλοι οι συντελεστές του. 

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Καδής προλόγισε την έκδοση και χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας «Η ενασχόληση των μαθητών με την κατανόηση, την επεξεργασία, την ερμηνεία και την παραγωγή των ποικίλων κειμενικών ειδών που μας περιβάλλουν είναι σημαντική, γιατί πέρα από το γεγονός ότι τους καθιστά αποτελεσματικούς χρήστες της γλώσσας, τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την κριτική τους σκέψη». Απο την πλευρά του ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώργος Δ. Λεμπέσης ο οποίος δημιούργησε την ιστορία του βιβλίου, επιμελήθηκε το κείμενο και ενέπλεξε δημιουργικά τους μαθητές στη συγγραφή του εεξέφρασε τις ευχαριστίες του στα πολυκαταστήματα Public για τη σύλληψη της πρωτοποριακής αυτής ιδέας, αλλά και για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να γίνει εφικτή η υλοποίηση του βιβλίου. Ευχαρίστησε δε όλους τους μαθητές για την όρεξη και την φαντασία που έδειξαν.

24 δημοτικά απ' όλη την Κύπρο
Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν από το Υπουργείο 24 δημοτικά σχολεία από όλες τις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένου και του δημοτικού σχολείου Ριζοκαρπάσου. Τα σχολεία κλήθηκαν να συγγράψουν από ένα κεφάλαιο μιας πρωτότυπης ιστορίας υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Δ. Λεμπέση, ο οποίος ταξίδεψε στην Κύπρο, συνάντησε και έδωσε οδηγίες σε όλες τις τάξεις προσωπικά. Στη συνέχεια τα κεφάλαια συλλέχθηκαν από τον συγγραφέα ο οποίο τα επιμελήθηκε ώστε να αποκτήσει συνοχή η ενιαία ιστορία.

Το «Βιβλίο των Σχολείων» θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα Public σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν σε κοινά καθορισμένο με το Υπουργείο φιλανθρωπικό σκοπό.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση