ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:31
 

Δύο δημοσιογράφοι-συγγραφείς συνομιλούν

Τα βιβλία «Εκδοχές ενός ποιήματος» του Μιχ. Παπαδόπουλου και «Σκιά γυναίκα» τουΧρήστου Α. Μιχαήλ είναι η αφορμή για λογοτεχνική κουβέντα

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη στο Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου στον Στρόβολο θα παρουσιαστούν τα βιβλία των δημοσιογράφων Μιχάλη Παπαδόπουλου και Χρήστου Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρος). Οι δύο συγγραφείς θα συνομιλήσουν μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό για τα βιβλία τους, την ποίηση και την ανάγκη της γραφής. Στο επίκεντρο της βραδιάς εκτός από τις δουλειές των δημιουργών τον πρώτο λόγο θα έχει ο αυτοσχεδιασμός.  Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν είναι οι «Εκδοχές ενός ποιήματος», εκδ. Φαρφουλάς (2016) του Μιχάλη Παπαδόπουλου και «Σκιά γυναίκα», εκδ. Μετρονόμος (2010) του Χρήστου Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρου).

 Οι συγγραφείς

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε από νωρίς με την ποίηση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Αμμόλιθος» (1997), «Εντός Συνόρων» (2000) που τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης της Κύπρου το 2001, «Έλικας Φανταστικού Ελικοπτέρου» (2010) και «Οι εκδοχές ενός ποιήματος» (2016). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε κυπριακά, ελληνικά και ξένα περιοδικά, και έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ γεννήθηκε στη Σαλαμίνα της Ελλάδας και τελείωσε το σχολείο στη Λεμεσό. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Δημοσιογραφία στο Newcastle University. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Η καχυποψία ενός άλλοθι», (2010) και «Σκιά γυναίκα» (2014). Το διήγημά του «Γουλιά καφέ» περιλαμβάνεται στη συλλογική έκδοση διηγημάτων των εκδόσεων Vakxikon με γενικό τίτλο «Αμ’ έπος ανέργων» (2013). Επίσης, γράφει στίχους για τραγούδια. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.

 

Πότε/πού: Πέμπτη 11 Μαΐου, ώρα 7:00 μ.μ. Βυζαντίου 24, Στρόβολος, Λευκωσία, τηλ. 22666799

Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση