ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2017 στη Λάρνακα

Μία γιορτή για τη λογοτεχνία του φανταστικού σε Ελλάδα και Κύπρο

Newsroom K

Οι «Όψεις του Φανταστικού» έιναι ένα μεγάλο Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού που ταξιδεύει πόλη με πόλη στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρνοντας τους συγγραφείς και τα βιβλία των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές κοντά στους αναγνώστες. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: Όψεις του Φανταστικού!

Οι Κύπριοι συγγραφείς Ανδρέας Καπανδρέου, Φοίβος Κυπριανού, Μαρία Κούβαρου, Μιχάλης Νικολάου, Βαρβάρα Στεργίου, Όλγα Ρουβήμ, Δήμητρα Ευθυμίου, Φίλιππος Φιλίππου θα μιλήσουν για παλιά και καινούργια βιβλία τους και για τις συμμετοχές τους στις ανθολογίες των Συμπαντικών Διαδρομών και για την Πρώτη Κυπριακή Ανθολογία Λογοτεχνίας του Φανταστικού, «Στο ποτάμι του Χρόνου» που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές» στις 28 Σεπτεμβρίου και θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της στις Όψεις του Φανταστικού στην Κύπρο.

Οι συγγραφείς από την Ελλάδα Σοφία Ζαρκαλή και Γιώργος Μπιλικάς θα μιλήσουν για τα βιβλία τους και θα συστήσουν στο κοινό το συγγραφικό έργο του Σαράντη Κρητικού, όπως και άλλων συγγραφέων από την Ελλάδα.

Πληροφορίες: Το φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» στην Κύπρο θα διοργανωθεί την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα, 6:30 μ.μ. στις «Αποθήκες», Αγίου Λαζάρου 81-83. www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions 

Δύο νέα έργα του Μιχάλη Νικολάου

Στο Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» θα παρουσιαστούν και τα δύο νέα βιβλία του συγγραφέα Μιχάλη Νικολάου «33ΜΚ» και «Η Πανσιόν». Τα δύο νέα βιβλία του Μιχάλη Νικολάου είναι ιστορίες τρόμου και μυστηρίου, αλλά και διηγήματα κοινωνικού περιεχομένου που δίνουν τροφή για σκέψη, ακόμη και ιστορίες από τα μάτια ενός στρατιώτη που επέζησε της τουρκικής εισβολής.

Το προηγούμενο βιβλίο του Μιχάλη Νικολάου, τα «Τρελά Γατομπερδέματα» απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά, ο Κύπριος συγγραφέας επιστρέφει με τις δύο νέες αυτές συλλογές 

«Η πανσιόν και άλλα διηγήματα»
Μία συλλογή από διηγήματα μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας που θα συναρπάσει τους αναγνώστες του είδους και όχι μόνο. Μία κάποια «πανσιόν» δίνει το όνομα και στον τίτλο της συλλογής. Μίας συλλογής γεμάτης ιστορίες που σας κρατούν σε αγωνία, ιστορίες με απρόβλεπτο φινάλε. «Το τραπεζάκι», «Ο συμβολαιογράφος» και «Το κλειδί» είναι μερικές μόνο από αυτές.
 
«33 ΜΚ και άλλα διηγήματα»
Ο ηρωικός αγώνας και η αυτοθυσία των στρατιωτών της 33ης Μοίρας Καταδρομών κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο μέσα από τα μάτια ενός από τους επιζώντες στρατιώτες αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης για αρκετές από τις ιστορίες της συλλογής. Επιπλέον, η κοινωνική αδικία, ο ξεριζωμός, η μετανάστευση, οι αναμνήσεις προσωπικών στιγμών, ιστορίες βγαλμένες μέσα από τον πόλεμο, τον πόνο και το όνειρο για μία καλύτερη ζωή θα συναρπάσουν το αναγνωστικό κοινό.

Η παρουσίαση στην Κύπρο θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» 2017 στην Κύπρο την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα, 6:00, στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ, Αγίου Λαζάρου 81-83 και την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία στις 6:00 στη Λέσχη Βιβλίου ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΟ, Λεύκωνος 67-71 και το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό από τις 18:15, Στο Δρόμο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34.
Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, στην Πάφο από τις 19:00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, Αθηνάς 41-43.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση