ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κυπριακή κουζίνα διακρίθηκε στα Gourmand International

Το βιβλίο «Θησαυροί της κυπριακής κουζίνας» της Μαριλένας Ιωαννίδου απέσπασε το διεθνές βραβείο

Newsroom K

Στα φετινά βραβεία Gourmand International, η κυπριακή κουζίνα ήταν παρούσα κερδίζοντας και δύο διεθνή βραβεία

Α’ Βραβείο:
-Gourmand Best in the World Cookbook Award στην Κατηγορία Mediterranean για το βιβλίο «Θησαυροί της κυπριακής κουζίνας» και «Cyprus food treasures» στα αγγλικά. της ερευνήτριας της κυπριακής γαστρονομίας, Μαριλένας Ιωαννίδου, και συνεργάτης του «Γαστρονόμου». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017.

Β’ βραβείο:
Gourmand Best in the World Cookbook Award στην Κατηγορία Translation
για την έκδοση στα ρώσικα του βιβλίου Cyprus: A culinary journey. Για το βιβλίο αυτό η Μαριλένα Ιωαννίδου συνεργάστηκε με την Marianne Salentin Traeger και την ομάδα της από τη Γερμανία.

Οι εκδηλώσεις Gourmand έγιναν στην πόλη Yantai στη Κίνα στις 25- 27 Μαΐου 2018.

Εδώ και 16 χρόνια, η Μαριλένα Ιωαννίδου ερευνά την παράδοση και ιστορία της Κύπρου με άξονα την κουζίνα και τον πολιτισμό γύρω από το φαγητό. Σκοπός η διάσωση και προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς με τρόπο που να αναβαθμίζει την εικόνα των παραδοσιακών μας καταβολών, έτσι ώστε να γίνουν μέρος της ζωής μας σήμερα και να αναδείξουν την Κύπρο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση