ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:55
 

Κώστας Λυμπουρής: Γράφοντας για το 1974, σαράντα χρόνια μετά

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Μαΐου στο «Σκαλί» το νέο βιβλίο του «Επιβάτες φορτηγών»

Newsroom K

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Μαΐου το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Λυμπουρή «Επιβάτες φορτηγών». Ένα βιβλίο για το 1974 και όπως ο ίδιος σημειώνει αυτή η νέα λογοτεχνική του προσπάθεια ήταν μία εσωτερική ανάγκη. Τα όσα τεκταίνονται στο μυθιστιορημά του «Επιβάτες φορτηγών» βγήκαν από την ψυχή του συγγραφέα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Γιώργος Γεωργής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η φιλόλογος Ρένα Γιαβρή.

 

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Λυμπουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1950 και μεγάλωσε στο κατεχόμενο Κάτω Δίκωμο, της επαρχίας Κερύνειας. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και ανέπτυξε πλούσια δράση στη συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) και στον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, στην προεδρία του οποίου υπηρέτησε για επτά χρόνια. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μεταρρυθμιστικού Ομίλου Κύπρου και μέλος στα συμβούλια άλλων, εκπαιδευτικών κυρίως, ομίλων και συνδέσμων. Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού «Ύλαντρον». Κείμενά του σε εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και συνδικαλιστικά ζητήματα δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο της Κύπρου. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα λογοτεχνικά περιοδικά «Ύλαντρον» και «Πόρφυρα», «Νέα Ευθύνη». Διετέλεσε επίσης μορφωτικός σύμβουλος στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Έλαβε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας με τη συλλογή «Των ημετέρων άλλων».

Έργα του: «Των ημετέρων άλλων», 2014, «Για μια μικρή παύλα», 2011, «Προσωρινά κλειστό», 2006, «Η ίδρυση της ΟΕΛΜΕΚ και η λειτουργία της από το 1953 μέχρι το 1960», 2005.

Πότε/πού: Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΟ ΣΚΑΛΙ» Αγλαντζιάς, Παρασκευή 12 Μαΐου στις 19:30

 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X