ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:05
 

Κυκλοφόρησε το «Βιογραφικό Λεξικό Κυπρίων»

Στην έδρα UNESCO του Παν. Λευκωσίας η παρουσίαση του δίτομου έργου του Αρ. Κουδουνάρη

Newsroom K

Ο χαλκέντερος ερευνητής και ιστορικός συγγραφέας Αριστείδης Κουδουνάρης έφερε εις πέραν ακόμη έναν εκδοτικό άθλο, κυκλοφορώντας πρόσφατα την έβδομη έκδοση του «Βιογραφικού Λεξικού Κυπρίων, 1800-1920». Η Ζ΄ έκδοση κυκλοφορεί σε δύο τόμους, λόγω του όγκου των λημμάτων που περιλαμβάνει. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1989 και έκτοτε όχι μόνο αυξήθηκαν τα λήμματα, αλλά και η ποιότητά τους και οι βιβλιογραφικές αναφορές. 

Στους δύο τόμους του «Λεξικού» βιογραφούνται περίπου 2.500 Κύπριοι, με τον συγγραφέα να έχει αναδομήσει και αναθεωρήσει τα περισσότερα από τα πιο παλαιά λήμματα. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του την τοπική και διεθνή βιβλιογραφική παραγωγή. Στην έβδομη έκδοση συμπεριελήφθησαν και οι Κύπριοι των άλλων κοινοτήτων του νησιού, οι Μαρωνίτες, οι Λατίνοι και οι Αρμένιοι, ενώ στην υπό κυκλοφορία έκδοση ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων είναι αισθητά αυξημένος, αφού η πρόσβαση σε πληροφορίες από αρχειακές πηγές, αλλά και από προσωπικές συναντήσεις του συγγραφέα πύκνωσαν. Στην παρούσα έβδομη έκδοση ο Κουδουνάρης συμπεριέλαβε και Βρετανούς ή άλλους αξιωματούχους που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στο νησί. 

 

Παρουσίαση του τόμου

Τους δύο τόμους του «Βιογραφικού Λεξικού Κυπρίων, 1800-1920» (Ζ΄ Επηυξημένη Έκδοσις) θα παρουσιαστεί στην Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα.
Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών δρ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Γεώργιος Γεωργής, και ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας Αριστείδης Λ. Κουδουνάρης. Ο δρ Αιμίλιος Σολωμού, διευθυντής Έδρας UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα κάνει την εισαγωγική ομιλία και θα έχει τον συντονισμό του προγράμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Μαλανδράκης καταφέρνει να τηρεί πάντοτε το μέτρο, γλωσσικά και μυθοπλαστικά.

Σόλο μες στη νύχτα

Στο πρώτο του βιβλίο ο Μιχάλης Μαλανδράκης, ξεδιπλώνει υποτονικά την περιπέτεια του πρωταγωνιστή, φροντίζοντας να αφήνει ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X