ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυκλοφόρησε το «Βιογραφικό Λεξικό Κυπρίων»

Στην έδρα UNESCO του Παν. Λευκωσίας η παρουσίαση του δίτομου έργου του Αρ. Κουδουνάρη

Newsroom K

Ο χαλκέντερος ερευνητής και ιστορικός συγγραφέας Αριστείδης Κουδουνάρης έφερε εις πέραν ακόμη έναν εκδοτικό άθλο, κυκλοφορώντας πρόσφατα την έβδομη έκδοση του «Βιογραφικού Λεξικού Κυπρίων, 1800-1920». Η Ζ΄ έκδοση κυκλοφορεί σε δύο τόμους, λόγω του όγκου των λημμάτων που περιλαμβάνει. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1989 και έκτοτε όχι μόνο αυξήθηκαν τα λήμματα, αλλά και η ποιότητά τους και οι βιβλιογραφικές αναφορές. 

Στους δύο τόμους του «Λεξικού» βιογραφούνται περίπου 2.500 Κύπριοι, με τον συγγραφέα να έχει αναδομήσει και αναθεωρήσει τα περισσότερα από τα πιο παλαιά λήμματα. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του την τοπική και διεθνή βιβλιογραφική παραγωγή. Στην έβδομη έκδοση συμπεριελήφθησαν και οι Κύπριοι των άλλων κοινοτήτων του νησιού, οι Μαρωνίτες, οι Λατίνοι και οι Αρμένιοι, ενώ στην υπό κυκλοφορία έκδοση ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων είναι αισθητά αυξημένος, αφού η πρόσβαση σε πληροφορίες από αρχειακές πηγές, αλλά και από προσωπικές συναντήσεις του συγγραφέα πύκνωσαν. Στην παρούσα έβδομη έκδοση ο Κουδουνάρης συμπεριέλαβε και Βρετανούς ή άλλους αξιωματούχους που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στο νησί. 

 

Παρουσίαση του τόμου

Τους δύο τόμους του «Βιογραφικού Λεξικού Κυπρίων, 1800-1920» (Ζ΄ Επηυξημένη Έκδοσις) θα παρουσιαστεί στην Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα.
Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών δρ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Γεώργιος Γεωργής, και ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας Αριστείδης Λ. Κουδουνάρης. Ο δρ Αιμίλιος Σολωμού, διευθυντής Έδρας UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα κάνει την εισαγωγική ομιλία και θα έχει τον συντονισμό του προγράμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X