ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:05
 

Νέα σειρά από την Καθημερινή: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Τέσσερις τόμοι με εμπεριστατωμένες μελέτες από ακαδημαϊκούς και διπλωμάτες

Newsroom K

Η «Καθημερινή» από αυτή την Κυριακή 1 Ιουλίου στο ολοκληρωμένο πακέτο της, με 2.5 ευρώ προσφέρει τη σειρά «Ελληνοτουρκικές σχέσεις» που ρίχνει φως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με όλα όσα θέλετε να ξέρετε μέσα από αποκαλυπτικά ντοκουμέντα, ιστορικά τεκμήρια και κατατοπιστικούς χάρτες. Πρόκειται για ένα σπουδαίο εκδοτικό εγχείρημα που αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης κορυφαίων πανεπιστημιακών και διπλωματών. Η σειρά σκοπεύει να κατατοπίσει το κοινό αναφορικά με το ιστορικό παρελθόν και τις διαφορές των δύο χωρών αλλά και τη στρατηγική διαχείρισης των διαφορών τους και τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πολιτικής ανάμεσά τους.

Συνολικά θα δοθούν τέσσερις τόμοι, ένας κάθε Κυριακή αρχής γενομένης αυτή την Κυριακή και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρεις στις 8, 15 και 22 Ιουλίου.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου θα δοθεί ο πρώτος τόμος με τίτλο «Οι Τούρκοι κι εμείς» του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, θα ακολουθήσει ο β΄ τόμος την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Ο επόμενος τόμος, την Κυριακή 15 Ιουλίου, θα περιλαμβάνει τις μελέτες των Άγγελου Συρίγου και Θάνου Ντόκου. Η πρώτη αφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ η δεύτερη αποτελεί ένα αλφαβητάρι για τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις. Μαζί και 35 χάρτες που εξηγούν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο τελευταίος τόμος της σειράς, που θα δοθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου έχει τίτλο «Το καθεστώς των νησίδων στο Νοτιο-ανατολικό Αιγαίο» και έχει συγγραφεί από τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο. Ο καθηγητής Σβολόπουλος αξιοποιεί ιστορικές μαρτυρίες, εντοπίζοντας πρωτογενές υλικό, επίσημα έγγραφα και χάρτες που αφορούν το καθεστώς των νησίδων στο Νοτιο-ανατολικό Αιγαίο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση