ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:29
 

Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας ενός Προέδρου

Ο Γιώργος Βασιλείου συνεχίζει να καταγράφει όσα έζησε σε μια πορεία γεμάτη προκλήσεις

Δελτίο Τύπου

Παρουσιάζεται αύριο ο δεύτερος τόμος της αυτοβιογραφίας του Πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου: «Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον», από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του Δημοκρατικούς Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο υπεύθυνος του γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζος Τσιελεπής και ο Μιχάλης Παπαπέτρου, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γλ. Κληρίδη. Την παρουσίαση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βρετού. Ο συγγραφέας Γιώργος Βασιλείου θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Το βιβλίο

Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Παπαπέτρου στον πρόλογό του «Το βιβλίο αυτό του Γιώργου Βασιλείου δεν είναι απλά ένας απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας για πέντε χρόνια. Μέσα από τις γραμμές του, τεκμηριώνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για αναστροφή της αδιέξοδης πορείας που είχε ακολουθήσει η Κύπρος αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού» και συνεχίζει «Αποτυπώνεται επίσης η προσπάθεια ριζικής αναδιοργάνωσης των δομών του κράτους και της κοινωνίας, έτσι που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εκείνες τις εκσυγχρονιστικές τομές που ήταν αναγκαίες για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, απελευθερωμένη από αναχρονιστικές δομές και βαρίδια του παρελθόντος».

Στις 788 σελίδες του β΄ τόμου υπάρχουν τα εξής κεφάλαια: Απολογισμός του έργου στις πρώτες 100 ημέρες, Αγώνας για επανένωση της Κύπρου 1988-1993, Εσωτερική διακυβέρνηση, Στυλ διακυβέρνησης - Οικογενειακή ζωή, Οι προεδρικές εκλογές του 1993, καθώς και Επίμετρο και Παραρτήματα.

Who is Who

Ο Γιώργος Βασιλείου (20 Μαΐου1931) εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 21 Φεβρουαρίου 1988. Το 1998 ανέλαβε ως επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπεύθυνος για το όλο έργο της εναρμόνισης και υιοθέτησης και εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου, προσπάθεια που εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. Για το σπουδαίο αυτό έργο, καθοριστικό για την πορεία της ιστορίας του νησιού, τον Οκτώβριο του 2002 του απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  

Πότε/πού: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη» της Τράπεζας Κύπρου, Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση