ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Πατίνιου

Η συλλογή 26 διηγημάτων με τίτλο «Θέα από μπαλκόνι» αφορά τους ανθρώπους από τη διπλανή πόρτα

Newsroom K

Κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Γαβριηλίδη το καινούργιο βιβλίο του Κώστα Πατίνιου με τίτλο «Θεά από μπαλκόνι»  και περιλαμβάνει μια σειρά από είκοσι έξι μικρά διηγήματα. 

Στις ιστορίες του Κώστα Πατίνιου περιλαμβάνονται ιστορίες που ανιχνεύουν οριακές καταστάσεις και σχέσεις. Άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας, αλλά και κάποιοι ξεχωριστοί, κεντρίζουν τη σκέψη και πυροδοτούν τη συγκίνηση, αφοπλίζοντας τα δεδομένα και γνωστά με μοναδικό όπλο τη λιτή αφήγηση, που περιλαμβάνει ζωντανές περιγραφές, ρεαλιστικούς διαλόγους και καταλυτικές ανατροπές.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στη Δημοσιογραφική Εστία σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου. Την παρουσίαση θα κάνει ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Άγγελα Καϊμακλιώτη. Ανάγνωση αποσπασμάτων θα κάνουν οι ηθοποιοί Αντρέας Τσουρής και Μανώλης Μιχαηλίδης.

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Πατίνιος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εργάζεται στο Γραφείο Ευημερίας ως ιδρυματικός λειτουργός. Δρομέας μεγάλων αποστάσεων, τρέχει σε αγώνες από πέντε έως εκατόν πέντε χιλιομέτρων. Γράφει διηγήματα και ποίηση. Βιβλία του που έχουν εκδοθεί: «Είναι μέρες που αναπνέω τη σιωπή τους», Αρμίδα 2011, «Δρόμου δρώμενα», Αρμίδα 2012, «Κουνήσου μούχλα», Αρμίδα 2014 (σε συνεργασία με την εικαστικό Πάλα Χατζήπαπα), το οποίο κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τον τίτλο «Art on the run», σε μετάφραση Ιρένας Ιωαννίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση