ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«i cosmos»: Εκθεση του Σάββα Λαζούρα

Μία ιδέα παραλλαγή του έργου του Αδαμάντιου Διαμαντή «Ο κόσμος της Κύπρου»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εγκαινιάζεται το Σάββατο, 7 Μαρτίου, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» παραπλεύρως της Πύλης Αμμοχώστου η Έκθεση του Σάββα Λαζούρα «i cosmos». Στη φετινή έκθεση παρουσιάζεται δουλειά του 2015, αποτελούμενη από έντεκα έργα ζωγραφικής και δύο παλαιότερα, με θεματογραφία Τοπίο (Λάδι σε καμβά), επίσης τη Μεγάλη Σύνθεση «i cosmos» μία παραλλαγή του έργου του Αδαμάντιου Διαμαντή «Ο κόσμος της Κύπρου», αποτελούμενη από έντεκα πολυπρόσωπες συνθέσεις με θέμα προσωπικές μνήμες από υπαρκτούς ή φανταστικούς ήρωες κόμικ ή από τηλεοπτικές σειρές που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης

Ο Σάββας Λαζούρας έχει στο ενεργητικό του επτά ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε τέσσερις παγκύπριες εκθέσεις του Ε.Κ.Α.Τ.Ε., μία ομαδική στην γκαλερί «ΩΡΑ», δύο στην Ιταλία, μία συμμετοχή στη «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ», έκθεση αφιερωμένη στον απελευθερωτικό αγώνα 1955-1959 στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, έκθεση τέχνης καλλιτεχνών Δημοτών Στροβόλου στην αίθουσα εκδηλώσεων Τράπεζας Κύπρου, και άλλες πολλές.

Στη τελευταία του ατομική έκθεση (Μάρτιος 2011) στην γκαλερί Τέχνης «Δρώμενα» παρουσίασε 25 νέα έργα χαρακτικής σε ξύλο σε συνδιασμό με χαρτόνι, έγχρωμη δουλειά βασισμένη σε αυτοβιογραφικό, κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό του καλιτέχνη με στοιχεία απο την ευρωπαική ιστορία τέχνης.Τα 22 έργα είναι παραγωγής 2010-2011 τα υπόλοιπα πιο παλιάς δουλειάς.

 

Πότε/πού: Έκθεση «i cosmos», διάρκεια 7-13 Μαρτίου 2016, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ