ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στιβ Λαζαρίδης: Ο Κύπριος που ανακάλυψε τον Banksy

Μια εμβληματική μορφή της Street Art και το ένστικτο της

ΠΗΓΗ: CNN

Εκτενή είναι τα ρεπορτάζ στον ξένο Τύπο αναφορικά με το έργο του Κύπριου Στηβ Λαζαρίδη, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την ανάδειξη καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και του Banksy.

Ο τελευταίος, με τα έργα του σε διάφορα μέρη του κόσμου, έχει αφήσει το αποτύπωμά του και το σχόλιό του για τα τεκταινόμενα όσο κανείς άλλος.

Ο κ. Λαζαρίδης από τη μεριά του, μιλώντας στο CNN για την επικείμενη έκθεσή του γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια στο χώρο δήλωσε ότι «καθετί σε αυτή την έκθεση επιδεικνύει μια πρόοδο. Από το σημείο που ξεκίνησε ο κάθε καλλιτέχνης, 10 χρόνια πριν, μέχρι τα τωρινά δημιουργήματα του».

Η αναφορά αυτή αφορά τον φωτογράφο JR, βίντεο του οποίου μπορείτε να δείτε παραπάνω, και με τον οποίο ο κ. Λαζαρίδης συνεργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Στήβ Λαζαρίδης, περιγράφει τον εαυτό του ως “κατά λάθος, καλλιτέχνη”. Είχε πολλές δουλειές στο βιογραφικό του. Χτίστης, ελαιοχρωματιστής και διακοσμητής. Δούλευε σε οικοδομή και επεξεργαζόταν φωτογραφίες, πριν γίνει διάσημος φωτογράφος έργων τέχνης του δρόμου, και “καλλιτεχνικός σύντροφος” του βρετανού Βanksy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ