ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαρακτική για πολύ καλό σκοπό από τον Συνεργατισμό

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου 2016

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Συνεργατισμός παρουσιάζει έκθεση χαρακτικής «Χαράσσοντας... προσφέροντας» με έργα Κυπρίων στην Γκαλερί Γκλόρια για καλό σκοπό, μιας και έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ραδιομαραθώνιου 2016.

Στην Γκαλερί Γκλόρια θα εκτίθενται είκοσι ένα έργα χαρακτικής επτά Κυπρίων δημιουργών (Ευγενία Βασιλούδη, Άννη Ερωτοκρίτου, Κυριάκος Θεοχάρους, Ευκλείδης Παπαδόπουλος, Στάθης Παπαροδίτης, Χρυσάνθη Φαρμακά και Μιχάλης Φαντάρος), τα οποία αναπαράχθηκαν σε πέντε αριθμημένα αντίγραφα το καθένα και παρουσιάζονται μέσα από μικτές εκτυπώσεις με παραδοσιακές χαρακτικές μεθόδους ξυλογραφίες, βαθυτυπίες, υψιτυπικές εκτυπώσεις σε μεταξοτυπίες και οξυγραφίες.

Όπως επισημαίνει και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαργαρίτα Κουνναφή τα έργα σμιλεύουν εικόνες που πηγάζουν από προσωπικούς προβληματισμούς και βιώματατα, επικεντρώνουν επίσης στον άνθρωπο ως ον αλλά  και στον ψηφιακό άνθρωπο.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης σδιαβεβαίωσε ότι ο Συνεργατισμός θα συνεχίσει το έργο το οποίο επιτελεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα που δεν είναι άλλος από το να στηρίζει την κοινωνία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των ανθρώπων του.

Διάρκεια έκθεσης έως την Τρίτη 17 Μαΐου. 

Όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X