ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκθεση ακουαρέλας του Αριστοτέλη Δημητρίου στη Λευκωσία

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ακουαρελίστες της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Gallery K παρουσιάζει έκθεση ακουαρέλας του Αριστοτέλη Δημητρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει την Τετάρτη, 15 Ιουνίου στις 7 μ.μ. ο δρ Χρίστος Γ. Πατσαλίδης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017.

Ο Αριστοτέλης Δημητρίου είναι από τους σημαντικότερους ακουαρελίστες της Κύπρου. Χρησιμοποιεί την τεχνική της αραιωμένης ακουαρέλας για να αποδώσει τη διαφάνεια και τη ρευστότητα του φωτός. Υδατογράφος με εξαιρετική τεχνική, χρησιμοποιεί σχετικά μεγάλες επιφάνειες τις οποίες καλύπτει με πλατιές ρωμαλέες πινελιές. Τις υδατογραφίες του διακρίνουν η τολμηρή σύνθεση και η ένταση του χρώματος. Ακουαρελίστας με αγάπη στα αποκαλούμενα παραδοσιακά θέματα συνεχώς εξελίσσει το χρώμα και τη σύνθεση, ενώ η ανάγκη του να ξεφύγει από τη ρεαλιστική απεικόνιση τον οδηγεί σε ολοένα πιο απελευθερωμένες φόρμες. Για τον Πάφιο ακουαρελίστα ο αείμνηστος Γκλυν Χιούζ είχε γράψει ότι το κυπριακό τοπίο βρισκόταν σε καλά χέρια.

Σημείωμα για τον Ζωγράφο

Ο Δημητρίου γεννήθηκε το 1962 στη Πάφο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητές τον Παναγιώτη Τέτση και τον Δημήτρη Μυταρά. Η παρούσα είναι η 14η ατομική του έκθεση ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στη Κύπρο, την Ελλάδα τη Ρώμη και το Λονδίνο. Εκπροσώπησε τη Κύπρο στην Μπιενάλε Ακουαρέλας της Σλοβενίας το 2015. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Υπήρξε μέλος της επιτροπής επιλογής έργων σε δημόσια κτήρια και της επιτροπής αγοράς έργων για εμπλουτισμό της Κρατικής Πινακοθήκης.

Πού/πότε: Gallery K, Έβρου 14, Στρόβολος. Ανοικτή Δευτέρα με Παρασκευή 9:30 - 1:00 μ.μ. & 3:30 - 7:00 μ.μ, Σάββατο 9:30 - 1:00 μ.μ. 

Πληροφορίες: τηλ. 22341122/3, galleryknicosia@gmail.com

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση