ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ζωγράφος Πάνος Στεφανίδης στην πρωτοποριακή MAD Gallery του Μιλάνου

Στη διεθνή έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής «Inspiration» με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ζωγράφος Πάνος Στεφανίδης εκθέτει τον Ιούνιο στην πρωτοποριακή MAD Gallery στο Μιλάνο μαζί με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες από πολλά μέρη του κόσμου. Η διεθνής ομαδική έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής ονομάζεται Inspiration και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Είναι η τρίτη φορά που ο Πάνος Στεφανίδης συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις στο Μιλάνο. Πριν από δύο χρόνια είχε επιλεγεί να συμμετάσχει στην διοργάνωση που είχε γίνει από το δημαρχείο του Μιλάνου στον εκπληκτικό εκθεσιακό χώρο La Fabbrica Del Vapore. Ο Ιταλος επιμελητής Carlo Greco χαρακτηρίζει τον Πάνο ως «ένα μαγικό καλλιτέχνη, με εκπληκτικό ταλέντο κι ένα μοναδικό, ιδιαίτερο στύλ». Φέτος ο Πάνος συμμετέχει με προηγούμενη και νέα του δουλειά στην διεθνή ομαδική της πρωτοποριακής MAD (MODA ART DESIGN) Gallery.

Στο Μιλάνο ο Κύπριος καλλιτέχνης άρχισε να εκθέτει με την ομάδα ExAltNewArt η οποία απαρτίζεται από διεθνείς και Ιταλούς καλιτέχνες.

Κεντρικό στοιχείο στο έργο του Πάνου είναι το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το μη-πραγματικό, όπως αυτό εκφράζεται σε ένα χώρο σχεδόν θεατρικό πίσω και μέσα από μια θέαση παραμορφωτική των πραγμάτων. Ο ζωγράφος εξερευνά το παιχνίδι ανάμεσα στις τραγικές και κωμικές εκφάνσεις της ύπαρξης παρασύροντας τον θεατή άλλοτε στο χώρο του φανταστικού κι άλλοτε εισάγοντας τον στην περιπλοκότητα του πραγματικού.

Διαβάστε τον κατάλογο της έκθεσης εδώ (Για τον Πάνο Στεφανίδη, σ. 13).

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X