ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ζωγράφος Πηνελόπη Κωνσταντίνου παρουσιάζει την25η ατομική της έκθεση

Η έκθεση έχει τίτλο «Πνευματικότητα» και τονίζει ακριβώς την πνευματική διάστασή μας

Newsroom K

 

Η ζωγράφος Πηνελόπη Κωνσταντίνου θα παρουσιάσει την 25η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της με τίτλο «Πνευματικότητα» στην Γκαλερί «Penelope Art Gallery» που πρόσφατα δημιούργησε.

Αυτή η σειρά έργων της Πηνελόπης Κωνσταντίνου τονίζει την πνευματική διάσταση και τη γνώση που διέπει το όλο γίγνεσθαι, επικαλώντας συνάμα την πνευματικότητα του θεατή για την αποκατάσταση και βελτίωση της επιβίωσης του Ανθρώπου και του πλανήτη που είναι το πεδίο μας για δράση και δημιουργία, δηλαδή αυτό που λέμε Ζωή.

«Πάντα και ειδικά σε αυτή την περίοδο που περνάμε, το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η πνευματικότητά μας. Σε τέτοιους καιρούς δεν πρέπει να το βάζαυμε κάτω και να παραδινόμαστε. Εποικοδομητική Δημιουργία και Δράση πρέπει να είναι η απάντησή μας για τη γέννηση των καινούριων ιδεών και οριζόντων που θα μας δικαιώσουν και πάλι».

Στη ζωγραφική της η Πηνελόπη  Κωνσταντίνου χρησιμοποιεί διάφορα συμβολα για να εκφρασθεί, μεταξύ των οποίων η φιγούρα που συμβολίζει τον άνθρωπο όχι μόνο σαν σώμα αλλά και σαν πνεύμα. Άλλοτε σαν αγγελική μορφή ή σαν αρχαία ιέρεια ή σαν μια απλή μορφή ανθρώπου. Τα έργα της έχουν το δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα και τεχνική που σφραγίζουν το έργο της.


Πηνελόπη Κωνσταντίνου

H Πηνελόπη Κωνσταντίνου, ζωγράφος και προσωπογράφος, γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας της Ιταλίας. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ όπου έζησε για πολλά χρόνια και έδειξε τη δουλειά της. Το 2005 που επέστρεψε στην Κύπρο. Εκθέτει έργα της από το 1987 στην Κύπρο και στο εξωτερικό σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Εργα της υπάρχουν εκτός από την Κύπρο και την Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σε ατομικές και δημόσιες συλλογές. Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνογραφία, την εικονογράφιση, τη φωτογραφία και είναι μέλος του Ε.Κ.Α.Τ.Ε (Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου) και των Εικαστικών Καλλιτεχνών (Κύπρου).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ωρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Παρασκευή 11:00 π.μ.- 1:00 μ.μ., 04:00 μ.μ.- 8:00 μ.μ. & Σάββατο 11:00 π..μ-4:00 μ.μ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χ. Γεωργιάδης: Περικόψαμε δαπάνες, δεν επιβάλαμε φόρους

«Η απόλυτη κοροϊδία στην απόγειό της! Οι αποκοπές μισθών και συντάξεων, αντί επιβολής φόρου, είναι πολύ ...»
Ai Em  |  10:00

Ντάισελμπλουμ: Η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το αρχικό κούρεμα

«Η ιστορία με το πιστόλι δηλαδή παραμύθι ήταν ?»
LEO  |  19:41

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«Έχουμε κρατήσει για εσάς αντίτυπο του ημερολογίου. Μπορείτε να περάσετε να το προμηθευτείτε. Για πληροφορίες ...»
Καθημερινή  |  15:53

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«δυστυχώς δεν το πρόλαβα, μπορώ να το προμηθευτώ κάπου?»
αργυρώ  |  21:30

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Η επιμελήτρια της έκθεσης Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ τοποθετεί το πορτραίτο της Αικατερίνης Κορνάρο που παρουσιάζεται στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Στο φως μια βασίλισσα

Είναι το πορτραίτο στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας χαμένο έργο του Τιτσιανού;
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ