ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε ο ζωγράφος Κώστας Οικονόμου σε ηλικία 91 ετών

Είχε παρουσιάσει το έργο του στην Κύπρο και στο εξωτερικο σε πάμπολλες εκθέσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών ο ζωγράφος Κώστας Οικονόμου, ο οποίος 

Γεννήθηκε στην Κισσόνεργα το 1925 και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα έκανε στο κολλέγιο Μόρφου (1943-1945) με δάσκαλο τον Α. Διαμαντή. Αργότερα συνέχισε στο Kings Alfred’s College (1956-1957) στο Winchester της Αγγλίας, όπου σπούδασε τέχνη και παιδαγωγικά, στο παιδαγωγικό ινστιτούτο του University of London (1972-1973), ενώ την ίδια περίοδο παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Saint Martin’s School of Art του Λονδίνου.  

Είχε παρουσιάσει το έργο του σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 1962 ο Οικονόμου είχε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Πάφο (στο Δημοτικό Μέγαρο), όπου συνέχισε να διδάσκει σε σχολεία μετά την επιστροφή του από την Αγγλία. Ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, όπως στην ίδρυση του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Ε.ΚΑ.ΤΕ. το 1964. Εξίσου πλήρης ήταν η ανάμειξή του στα εκπαιδευτικά πράγματα της Κύπρου ως δάσκαλος και, από το 1970, ως επιθεωρητής τέχνης, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1985. Το 1980 ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες στην ίδρυση του Κυπριακού Οργανισμού για την Εκπαίδευση μέσω της Τέχνης (Κ.Ο.Ε.Τ.).

Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν σε όλες τις θεματικές περιοχές αλλά περισσότερο στην τοπιογραφία και εργαζόταν στη ζωγραφική τόσο με το λάδι όσο και με υδατογραφία και τα ακρυλικά χρώματα, ενώ στη χαρακτική  με το λινόλεουμ, το χαλκό και το τσίγκο. Στη γλυπτική χρησιμοποιούσε τσιμέντο και πολυεστέρα που ανακάτευε με χρώματα, καθώς και ψημένο πηλό και πέτρα στη μικρογλυπτική του. 

Η κηδεία του Κώστα Οικονόμου θα τελεστεί την Τετάρτη στη γενέτειρά του, την Κισσόνεργα της Πάφου. 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ